• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Kızıltepe`de 26 iş yerine cezai işlem uygulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, insan sağlığını etkileyecek ürünleri ortadan kaldırmak için 2 ay içerisinde 306 iş yerini denetlediler.

Yapılan denetimlerde halkın sağlığını tehdit eden ürünler bulunduran 26 iş yeri hakkında yasal işlem yapıldı.

Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada, "Zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler son 2 ayda 306 genel denetim yaparak, vatandaşlarımızın sağlığını etkileyecek unsurları ortadan kaldırmak için çalışmalarını sıkılaştırdı. Fırın, market, restoran, kasap ve kafeler denetlenerek tarihi geçmiş ürünlere el konulup, zabıta ekiplerimiz tarafından imha edilmiştir. Buna bağlı olarak 26 iş yerinde hijyen kurallarına uygunluk ve tarihi geçmiş ürünler tespit edilmiş olup, yapılan denetimler sonucunda birçok iş yerine yasal işlem uygulandı. Kaldırımları işgal eden esnafların denetimleri yapıldı. Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almalarının amaçlandığı denetimler devam etmektedir. Vatandaşlarımızın sağlığı için temiz bir ortam oluşturmak amacıyla birçok iş yerini denetleyen zabıta ekiplerimiz temizlik konusunda taviz vermiyor." denildi.

Zabıta ekiplerinin 157 sahipsiz köpeği toplayıp, Mardin Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınağına teslim ettiklerinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İş yerlerine ruhsat denetim ve kontrolü yapılarak yeni açılan 43 iş yeri zabıtaya bağlı ekiplerimiz tarafından kontrol edildi. WhatsApp üzerinden gelen 92 şikâyet değerlendirilip, iş yerleri denetlendi. İlçemiz genelinde cadde ve sokaklarda bulunan 157 sahipsiz köpek ekiplerimiz tarafından toplanmış olup, Mardin Büyükşehir Belediyesinin hayvan barınağına teslim edildi."

Düzenlenen pazar yerlerinde seyyar lavaboların yapıldığının bildirildiği açıklamada, "Pazar yerlerinin düzenlenmesi hakkında komisyon kurulup, meclis kararı ile 8 ayrı yerde pazar yeri kurulmasıyla yapılan kura çekimi sonrasında pazar yerinin numaralandırılması, vatandaşlarımızın güvenli alışveriş yapabilmesi için pazar yerlerinin düzenlenmesiyle beraber seyyar lavabo yapılmıştır." diye belirtildi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir