• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis`te okul güvenliği ve uyuşturucuyla mücadele toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Öğretmenevi'nde Vali Vekili Murat Kütük başkanlığında "2017-2018 eğitim ve öğretim yılı okul güvenliği ve uyuşturucu ile mücadele" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, yeni eğitim ve öğretim yılının güven ve huzur içerisinde geçirilebilmesi amacıyla güvenlik ve asayiş yönünden hassas olduğu değerlendirilen okulların güvenlik kameralarının tamamlanması, bunların Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonu, uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula gidiş ve gelişleri ile okul servislerinin denetlenmesi konuları masaya yatırıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Vali Vekili Kütük, "Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele için devlet olarak önlemlerimizi almamız gerekir. Bu konuda güvenlik birimlerimiz, okul müdürlüklerimiz ve okul aile birlikleri bir araya gelerek beraber hareket etmek zorundalar." diyerek, alınması gereken tedbirleri sıraladı.

Daha sonra söz alan mahalle muhtarları ile okul aile birliği başkanları görüş ve taleplerini ilettiler. Toplantının sonunda alınan kararların eksiksiz şekilde uygulanması konusunda ilgili birimlere Kütük tarafından talimatlar verildi.

Toplantıya; Kütük'ün yanı sıra il jandarma komutanlığı ve il emniyet müdürlüğü yetkilileri, ortaöğretim ve lise okul müdürleri, okul aile birlikleri başkanları ve merkez mahalle muhtarları katıldı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir