• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
"Camilerin yapımı kadar içinin doldurulması da önemli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde yeniden inşa edilen Selman-ı Farisi Cami ve Şahinbey ilçesinde yapımı tamamlanan Kuşçu Köyü Camii dualarla ibadete açıldı. İlk cuma namazının kılındığı camilerin açılış töreninde yapılan konuşmalarda, gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çekildi.

Şahinbey ilçesinin yeni mahallelerinden olan Kuşçu köyüne yapılan caminin açılış töreninde konuşan Şahinbey İlçe Müftü Vekili Mustafa Deniz, camilerin önemine değindi.

Deniz, "Öncelikle bu güzel hizmeti yapanlardan Allah razı olsun. Köyümüze yapılan bu yeni camimiz inşallah güzel bir şekilde de kullanılır. Bir insanda kalp ne kadar önemli ise sosyal hayatlarımızda da camilerimiz o kadar önemli." dedi.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da gelecek nesillerin yetişmesinde camilerin çok önemli yeri olduğunu söyledi.

"Camilerin yapımı kadar içinin doldurulması da çok önemli"

Camilerin, birlik ve beraberliği gösterdikleri, aynı kıbleye ve Allah'a dua ettikleri yerler olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, "Camilerin yapımı kadar içinin doldurulması da çok önemli. Bir ülkenin Müslümanlığının en önemli göstergeleri ezan sesleri ve camileridir. Allah ezanımızı susturmasın, bayrağımızı indirmesin. Bu nedenle ihtiyaç duyulan her yere cami yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda yapımı devam eden 19 adet camimiz var. Camilerin yapımı kadar içlerinin doldurulması konusunda ise hocalarımıza ve ebeveynlerimize büyük görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.

Şehitkamil ilçesi Umut Mahallesi'nde yeniden inşa edilerek ibatede açılan Selman-ı Farisi Camisi İmam-Hatibi Yunus Emre ise caminin yeniden ibadete açılma süresine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Her iki caminin açılış törenine; AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer ile Abdülkadir Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey İlçe Müftü Vekili Deniz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Cuma namazı ile ibadete açılan camilerde ilk namaz kılındı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir