• DOLAR 32.593
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2407.21
  • ...
"Bizim en büyük değerimiz çocuklarımızdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında İl Kültür Merkezinin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Vali Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; okul çevrelerinde önceki yıllarda yaşanan aksaklıklar ele alınıp değerlendirildikten sonra okulların içerisinde ve çevresinde alınması gereken güvenlik tedbirleri, temizlik, uyuşturucu ile mücadele, okul çevrelerindeki internet kafeler, okul servislerinin uymaları gereken kurallar gibi sorunlar görüşüldü.

Eğitim ve öğretim yılının güvenli ve huzur içerisinde yapılması ve ilin eğitimde iyi bir yere gelmesi için birtakım tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Deniz, "Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim geleceğimiz, hepimizin görevi onlara en güvenli ortamları sunmaktır. Amacımız ve arzumuz çocuklarımızın kaliteli bir eğitim almalarıdır." dedi.

Batman'da eğitimdeki fiziki koşulların yeterli olduğunu bildiren Deniz, çocukların eğitimde başarılarının artması, moral ve motivasyonun sağlanması için gerekli çalışmaların yürütülmesini istedi.

"Hijyen koşullarına uymayan ürün satışlarına müsaade edilmeyecek"

Okul çevrelerinde meydana gelen suç türleri, çevresel riskler, okulların fiziksel güvenliği gibi konulara değinen Deniz, okul kantinlerinde ve çevrelerinde sağlık ve hijyen koşullarına uymayan ürün satışlarına müsaade edilmemesi, okul çevrelerinde alkol ve benzeri ürünlerin satışına izin verilmemesi, okul kantinlerinin, servis araçları ile okul yemekhanelerinin sıklıkla denetlenmesi konusunda yetkililere talimat verdi.

Okullarda eğitim ve öğretimin iyileştirilmesi, rahat ve huzurlu bir ortamın sağlanması için gerekli çalışmaların yürütülmesi gerektiğini dile getiren Deniz, okullarda rehberlik faaliyetlerinin aksatılmadan devam edilmesi, devam eden projelerin yanında yenilikçi projelere önem verilmesi, bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak şekilde hazırlanmasını istedi. Deniz, eğitimde kalite yönetimini arttırmaya yönelik çalışmaların teşvik edilmesi gerektiğine de değindi.

Okulların yakınlarındaki metruk binaların yıkılmasını ve internet kafelere denetimlerin sıklıkla yapılmasını isteyen Deniz, çocukların gelişimine ve eğitimine zarar veren her türlü faaliyetlerle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

"Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlemler yapılacak"

Okul servisleri temsilcilerine uyarılarda bulunan Deniz, her şeyin kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirterek, okul servisleri için belirlenen yasal kurallara uymayanlar hakkında derhal gerekli yasal işlemlerin yapılacağını kaydetti.

"Bizim en büyük değerimiz çocuklarımızdır." diyen Deniz, çocukların yanlış kişiler tarafından yönlendirilmemeleri için gerekli tedbirleri almak zorunda olduklarını ifade ederek, "Çocuklarımızı bu hain güçlerden uzak tutmanın tek yolu eğitimdir. Çocuklarımıza iyi bir eğitim vermeliyiz." şeklinde konuştu.

Toplantı, katılımcıların soru ve taleplerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

Toplantıya; Vali Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, mahalle muhtarları, okul aile birliği başkanları ile okul servisleri temsilcileri katıldı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir