• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
Türkiye`den Arakan için flaş adım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan ziyareti öncesi havalimanında yaptığı açıklamada
Myanmar Arakan bölgesinde Rohingya Müslümanlarına karşı Budist ordu güçleri ve çetelerinin gerçekleştirdiği katliama dikkat çekti.

20'Yİ AŞKIN LİDERLE GÖRÜŞTÜM

Yaşanan insanlık dramını durdurmak için çok ciddi bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Arakan'daki katliamın durması için çok ciddi bir diplomasi gerçekleştiriyoruz.Kurban Bayramı süresince bu konuyla ilgili olarak 20'yi aşkın liderle telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Ayrıca eşim, Dışişleri Bakanı, oğlum ve bakanlarımızla Bangladeş'e sığınan Müslümanları ziyaret ettiler. Sorunun tüm muhataplarıyla görüşüyor bir yandan da insani yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

ARAKAN'DA ÇADIR KAMPI KURMAYI PLANLIYORUZ

Türkiye'nin yoğun çabası sonucunda artık netice alınmaya başlandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Arkan'daki mazlumlara 10 bin tonluk yardım yapmayı planladığını ve  Bangladeş yönetimi ile anlaşılırsa çadır kentler kurulabileceğini açıkladı. Erdoğan şunları söyledi;

" Hamdolsun az da olsa ülkemizin yardımlarıyla netice almaya başladık. Yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bazı konularda netice almaya başladık. TİKA 1000 tonluk yardımın dağıtımını gerçekleştirdi. 10 bin tonluk yardımı planlıyoruz. Eğer Bangladeş yönetimi bize bir bölgeyi tahsis edebilirse orada çadır kamplar için deneyimimizi oraya aynen taşımak, daha yaşanabilir çadır kampları kurmayı planlıyoruz. Arakanlı Müslümanlarla ilgili devlet başkanlarıyla gayriresmi bir toplantıyı planlıyoruz. İnşallah akan kanın durması için önemli bir adım atacağız. Tüm üye ülkelerin elini taşın altına koyacağına inanıyorum."

Bu haberler de ilginizi çekebilir