• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sayı 270 bini buldu! Kamplarda yer kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin yaptığı açıklamaya göre Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısı 270 bini buldu, kampların kapasitesi doldu.

Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordu ve Budist çetelerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e ulaşan Arakanlı Müslümanların sayısının 14. gün itibariyle 270 bini buldu.  Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nden yapılan açıklamaya göre Bangladeş'teki kampların kapasitesi doldu.

YAKIP YIKIYORLAR

Arakan'a giren BBC muhabiri ise, gezdiği köylerde halen dumanlar yükseldiğini ve yer yer silah sesleri duyduğunu aktardı. BBC muhabiri, "Biz köye doğru yürürken, genç, kaslı, ellerinde pala, kılıç ve sapanlar olan bir grup erkeği köyden çıktığını gördük. Onlara soru sormaya çalıştık ama kamera kaydı almamızı istemediler. Grubumuzdaki Myanmarlı gazeteciler onları kameralardan uzakta konuşmaya ikna etti ve gençler Budistler olduklarını söylediler. İçlerinden biri yangını başlattığını itiraf etti ve polisin de kendisine yardım ettiğini söyledi."

Bu haberler de ilginizi çekebilir