• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Batman'da 'Mısır Bitkisinde Tarla Günü' etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da mısır hasadının başlaması dolayısıyla Batman Ziraat Odası Başkanlığı tarafından merkeze bağlı Balpınar beldesinde "Mısır Bitkisinde Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Programa; Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Vali Ahmet Deniz, il jandarma komutanı, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, kamu kurum yöneticileri ve çiftçiler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Batman Ziraat Odası Başkanı Aydiş, kentte yaklaşık 40 bin dekar arazi üzerinde mısır ekimi yapıldığını bildirdi.

Aydiş, "60 bin ton civarında mısır beklentimiz var. Ortalama bin 500 kilo civarında dekar başı bekliyoruz. Bu bizim için başarıdır. Bu sene mısırdaki beklentimiz inşallah iyi olur." dedi.

Daha sonra söz alan Vali Deniz, tarım açısından bu yılın bereketli bir yıl olduğunu belirterek, hem mısır hem de buğdayda verimin yüksek olduğunu ifade etti.

Son yıllarda destekle hayata geçirilen sulama projeleri sayesinde ilde tarım alanındaki verimin arttığını anlatan Deniz, hem tarımda hem diğer alanlarda büyük yatırımların yapıldığını söyledi.

Halkın gelirinin artırılmasının hedeflendiğini belirten Deniz, "Sanayileşirken tarımı asla ama asla bırakamayız. Çünkü dünyanın nüfusu gelişiyor. Dünyanın nüfusu geliştikçe gıdaya hep ihtiyaç olacak. Onun için tarım arazilerimize sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Huzurun her şeyden daha önemli olduğunu dile getiren Deniz, huzur olduğu sürece diğer sorunların üstesinde gelmenin daha kolay olduğuna değindi.

"Anız yakanlara en ağır şekilde cezai yaptırımlar uygulanacaktır"

Çiftçileri anız yakma konusunda uyaran Deniz, anız yakanlara karşı hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini bildirerek, şunları söyledi: "Sakın anız yakmayalım! Anız yakma hem doğayı tahrip ediyor hem de çevreyi kirletiyor. Anız yakanlara en ağır şekilde cezai yaptırımlar uygulanacaktır."

Konuşmaların ardından Vali Deniz, Batman Milletvekili Hamidi ile birlikte biçerdövere binerek mısır hasadını başlattı.

Vali Deniz, beraberindekilerle birlikte merkeze bağlı Zorköy ve Yeniköy'ü de ziyaret ederek, seralarda incelemelerde bulundu.

Zorköy'de seraları gezerek incelemelerde bulunan Deniz, bu hususla ilgili yaptığı konuşmada, "Son dönemlerde devlet olarak köylerimizde desteklediğimiz seracılık projesi var. İlimizde 130 civarında çiftçimiz seracılık yaparak, yüksek oranda bir verim alıyor. Dekar başına 20-25 bin civarında gelir elde ediyorlar. İncelemelerde bulunduğumuz serada şimdi ikinci ürün yetiştiriliyor. Bu bitince üçüncü ürün yetiştirecekler. Çiftçilerimiz yılda bir serada üç ürün alabiliyor. Devlet olarak biz destekleyeceğiz, çiftçimiz de kazanmış olacak. Demek ki huzur olunca böyle güzel şeyler ortaya çıkıyor." şeklinde konuştu.

Sera incelemelerinin ardından Zorköy ve Yeniköy'de vatandaşlarla bir araya gelen Deniz ve beraberindekiler, köylülerle bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)



















Bu haberler de ilginizi çekebilir