• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
"Karkamış Sulak Alanı" projesinin protokolü imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makamındaki imza töreninde, Fırat'ın etrafında insanlık tarihi kadar eski bir medeniyet, coğrafya, iklim ve bitki olduğunu söyledi.

Orman ve Su işleri Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Karkamış Taşkın Ovası Sulak Alan Yönetim Planı" projesinin protokolünü imzaladı.

Protokolün detayları hakkında bir bilgi veren Şahin, Karkamış Antik Kenti'nin yanındaki sulak alanının aslında yalnızca Gaziantep ve Türkiye için değil tüm dünya için ne kadar büyük bir kültürel ve coğrafi miras olduğunu gördüklerini söyledi.

Sulak alanda 220 çeşit kuş türünün olduğunu, kuş bilimcileri açısından bunun çok önemli bir zenginlik olduğunu belirten Şahin, "Birlikte yapacağımız bu protokolle bir yol haritası çizmiş olacağız. İnşallah artık bu bölgenin dünya tarihçilerinin, coğrafyacılarının geçmişle ilgili alacağı bütün bilgilerin cazibe merkezi olacak. Sulak alanda 220 çeşit kuş türümüz var. Kuş bilimcileri açısından bu çok önemli bir zenginlik. Özellikle nesli tükenmekte olan kuş çeşitlerimiz açısından büyük bir zenginlik." dedi.

Şahin, "Tabiata baktığımız zamanda özellikle Fırat kavağı ve kavağın içerisinde Fırat kaplumbağası. Bu coğrafyaya özgün bir kaplumbağa çeşidi. Burada bizler bilim dünyasının yakın takip ettiği kaplumbağa çeşidini muhafaza ediyoruz. Çizgili sırtlan bu bölgeye ait özel bir türümüz olacak. Bunların hepsini biz nasıl koruyacağız, nasıl zenginleştireceğiz, nasıl çoğaltacağız bunlarla ilgili protokolümüzde hepimizin yükümlülüğü var. İnşallah bu özel türlerimizi de hep birlikte geleceğe taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Orman ve Su işleri Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Karkamış sulak alanının uluslararası bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Açıklamaların ardından Şahin ve Erdoğan, protokolü imzaladı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir