• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Köylüler düşmek üzere olan elektrik direklerinin onarılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köy meydanında bulunan ve yaklaşık on aydır yatay vaziyette duran elektrik direği, köylüler tarafından başka bir tahta direk altına konularak düşmemesi için sağlamlaştırılmaya çalışıldığı görüldü.

Köylülerin defalarca elektrik şirketine başvurmaları sonuçsuz kalınca köylüler de ilkel yollardan kendilerince başka bir tahta direkle elektrik direklerini sağlamlaştırmaya çalıştıklarını söylediler.

Çocukların yan durmuş elektrik direğinin altında oynamaları ise köylüleri tedirgin ediyor. Direğe bağlı elektrik tellerinin ağaçlarla güçlendiği bölgede köylülerin çocukları bölgeden uzak tuttuğu ifade edildi. Yaklaşık yetmiş hanenin olduğu Mollaşakir köyü sakinlerinden Mehmet Ali Kaplan, elektrik şirketine defalarca başvurmalarına rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığını ifade etti.

Kaplan her gün bu direğin altında adeta nöbet tuttuklarını söyleyerek çocukları bölgeden uzak tuttuklarını söyledi. Kaplan, "Yaklaşık on aydır elektirik direğimiz bu şekilde duruyor. Bu direk köy meydanında olduğu için büyük tehlike saçıyor. Köyde bulunan birçok direk bu şekildeydi biz köylüler kendi çabamızla tahta direk dikerek onları düzelttik. Fakat bu demir direk köy meydanında ve büyük bir direktir, bunu onarmaya gücümüz yetmiyor.  Direğin hemen altında cami var. Allah korusun bir gün üzerimize düşecek korkusuyla namaz kılıyoruz. Çocuklarımız altında oyun oynuyor, kadınlarımız direğin altında bulunan çeşmeden evlerine içme suyu getiriyor. Mağduruz, yetkililerin sesimizi duymasını ve bize yardımcı olmasını bekliyoruz." dedi.

Köyün girişinde bulunan ana direklerin çoğunun da yamulduğu görüldü. Öte yanda Karlıova ilçesinde yaklaşık üç ay önce başka bir bölgede bulunan buna benzer bir direkte sarkan tellere dokunan bir çocuk ağır yaralanmış elektrik şirketi yaralanmadan sonra bu direği onarmıştı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir