• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Vali Azizoğlu yangın bölgesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopterle Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar ile havadan yangın bölgelerini inceleyen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, daha sonra yangının olduğu alana indi.

Şenkaya Kaymakamı Ömer Dereci ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinden bilgi alan Vali Azizoğlu, bir müddet arazide kalarak çalışmaları yerinde kontrol etti.

Söndürme faaliyetlerine katılan vatandaşlarla görüşen Vali Azizoğlu, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ormanlık alanların fazla etkilenmediği yangında otlak alanlar zarar görürken, mal ve can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınan yangına müdahale eden ekipler, soğutma çalışmalarına başladı.

Kuru otlak alan da henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın havanın rüzgârlı ve arazinin engebeli olması nedeniyle kısa sürede büyüdü. Söndürme çalışmalarına ekiplerin yanı sıra AFAD, Erzurum Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, çevre illerden gelen itfaiye görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Yangın ihbarının verilmesiyle birlikte olay yerine ekiplerin hızlıca sevk edildiğini ifade eden Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ormanlık alanların çok fazla zarar görmediğini söyledi.

Biçilen kuru otlak alanların tutuştuğuna dikkat çeken Vali Azizoğlu, "Çok şükür yangın büyümeden kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Yangın ormanlık alanlarımıza sıçramadan müdahale edildi. Rüzgârın etkisi ve engebeli arazi çalışmaları zorlaştırdı. Buna rağmen can ve mal kaybı yaşanmadan, yangın evlere mahallelere sıçramadan gereği yapıldı." dedi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir