• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Kızıltepe`deki okullarda temizlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaptığı rutin temizlik çalışmalarının dışında 18 Eylül'de başlayacak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla okullarda temizlik çalışması başlattı.

Belediyenin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belediyemizin temizlik işleri müdürlüğü ekipleri, vatandaşlarımıza daha ferah bir kent yaşamı sunabilmek için ilçe genelinde sürdürdüğü rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra belli periyotlarla mahallelerde ve köylerde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmalarına da devam ediyor. Belediyemizin temizlik işleri müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda Cumhuriyet Meydanı, İpek Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Koçhisar Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi'nde yol boyu toplu temizlik çalışmaları yapıldı. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı güzergâhları, sokakları, kaldırımları, caddeleri, oturma banklarını ve otobüs duraklarını temizleme ve yıkama faaliyetlerini gerçekleştirmeye devam etmektedir. İlçe merkezimizdeki kanalizasyon kanallarına tazyikli su ile temizleme çalışmaları yapılarak daha temiz ve sağlıklı bir ortam oluşturulmaktadır." denildi.

Köylerden 155 araç çöpün toplandığının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Aynı zamanda belediyemizin temizlik ekipleri Cumhuriyet Meydanı'nı her pazartesi ve perşembe günleri deterjanla yıkarken, haftanın 7 günü farklı yerlere kurulan pazar yerlerini de tazyikli su ve deterjanla yıkamaktadır. 23 köyün tamamında görev yapan temizlik ekiplerimiz köylerimizde geçmişten beri süregelen atıkları toplayarak, çöplerden arındırıyor. Toplamda 155 araç çöp toplanmıştır. Temizlik ekiplerimiz tarafından ilçemizin merkezinde bulunan çöp konteynırlarının bakım, onarım ve boyama işlemleri yapıldıktan sonra 41 adet çöp konteynırı gerekli yerlere dağıtıldı. Ayrıca tüm mezarlıklarda Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın daha temiz bir ortamda kabir ziyareti gerçekleştirmeleri için genel bakım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Temizlik çalışmaları kapsamında, mezarlık alanları içerisindeki yabani otların kesilmesi ve temizliği, kurumuş, kırılmış veya devrilmiş ağaçların toplanması ve kesilmesi işlemleri yapıldı. Tamamlanan temizlik çalışmaları sonrasında mezarlık alanları daha güzel bir görünüme kavuşurken, görsel kirlilikten de arındırıldı. Belediyemiz tarafından vatandaşlarımızın bayram sabahını temiz bir ortamda geçirmesi için de temizlik çalışmaları yapıldı."

Çocukların daha temiz ve hijyenik ortamda ders çalışmaları için okullarda temizlik yapıldığının kaydedildiği açıklamada, "Bunun yanında 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı başlamadan önce çocuklarımızın eğitim görecekleri sınıflar temizlenmeye başlandı. Çocuklarımızın daha temiz ve daha hijyenik bir ortamda ders çalışmaları için okullar hijyenik hale getiriliyor. Belediyemizin temizlik ekipleri vatandaşlarımıza sağlıklı ve hijyenik bir yaşam ortamı yaratabilmek adına temizlik çalışmalarına devam edecektir." diye belirtildi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir