• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantepliler nüfus dairelerinde yaşanan yoğunluğa tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Şehitkamil Kaymakamlığı İlçe Nüfus Müdürlüğünde yaşanan aşırı yoğunluk, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Nüfus müdürlüğünde işlemlerini yaptırabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren oluşan uzun kuyruklarda saatlerce sıra beklediklerini söyleyen vatandaşlar, bu durumdan şikâyetçi olduklarını ve nüfus müdürlüğü ile personelin yetersiz olduğunu belirtiyor.

Gün geçtikçe büyüyen ve en fazla göç alan kentler arasında ilk sıralarda yer alan Gaziantep'te nüfus dairelerindeki kuyruk çilesi bitmek bilmiyor. Önceki yerinde yeterli çalışma ortamı olmadığı için Şehitkâmil Nüfus Müdürlüğü kiralanan yeni binasına taşındı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren nüfus müdürlüğü önünde oluşan uzun kuyrukta işlemlerini yaptırabilmek için sıra bekleyen vatandaşlardan kimi kendine veya yeni doğan bebeğine kimlik çıkartmak kimi ise çocuğunun okul kaydı için adres değişikliği yapmak amacıyla uğraşıyor.

Bir dakikayı bile bulmayacak işlemlerinin aşırı yoğunluk nedeniyle çileye dönüştüğünü belirten İbrahim Özsucu, yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını istedi.

Adres değişikliği için sabah erken saatlerden itibaren geldiğini anlatan Özsucu, "Sabah saat 07.00'den beri buradayız. Adres değişikliği için geldim. Daha önce arkadaşım da geldi, bir haftada ancak adres değişikliği yapabildi. Bu milletin rezilliği ne olacak? Belediye ve devlet her şeye çare bulabiliyor da bu Şehitkamil Nüfus Müdürlüğüne neden bir çare bulmuyor? Bu millet 06.00'dan beri burada bekliyor. Çoğu vatandaşın işlemleri yetişmiyor, yarın bir daha tekrar geliyor. İşlemlerini yapabildiği güne kadar gidip geliyor. Bu nereye kadar sürecek?" dedi.

Özsucu, "Ben sadece bir adres değişikliği için geldim. Bu işin bu kadar sorun ve zor olması mı lazım? Bu kadar sıkışıklık varsa memurlar öğle mesaisine çıkmasın. 10 memur varsa 5'i çıksın, 5'i de kalsın. Nöbetleşe yemeğe çıksınlar. Eğer burası yetersizse yeri büyütsünler ve memur sayısını çoğaltsınlar. Vergi dairesine nasıl bir çare buldularsa buraya da çare bulsunlar. Mevcut memurlar yetersiz kalıyor. Yazık, bu kadar kadın, erkek, çoluk çocuk hepsi burada rezil oluyor." ifadelerini kullandı.

Adres değişikliği için 2 gündür geldiğini ve buna rağmen işlemlerini yaptıramadığını bildiren Mustafa Yılmaz, şunları söyledi: "Sabah saat 06.30'da geldim, sıraya girdim. Şu an daha önümde 84 kişi var. Memurlar ve bina yetersiz. Kalabalık bayağı çok oluyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz. Ben dün de saat 10.30'da geldim, akşam saat 16.00'ya kadar bekledim. Sıra bana gelmeyince tekrar eve gittim. Şu an halen sıra bekliyorum. Sıra gelirse işlemimi yapacağım. Sıra gelmezse de yarın tekrar geleceğim."

Nüfus müdürlüğünde yeterli personel olmadığı için bu kadar kalabalık oluştuğunu ifade eden Şeyhmus Gören, "Gece vardiyasında çalışıyorum. Bu kadar sırayı beklemek biraz zor. Mecburen eve gideceğim. Yetkililerden bir an önce bu soruna el atmalarını istiyoruz. Bu böyle olmaz. Sabah saat 06.30'dan beri sıra bekliyoruz. Bu sıranın bitmesi ancak öğleden sonrayı bulur. Biteceği de malumdur. Yetkililer ya bu binayı büyütecekler ya da personel sayısını artıracaklar. Yeterli personel olmadığından dolayı bu kadar kalabalık oluşuyor. Diğer yerlerde bu kadar kalabalık yoktur." şeklinde konuştu.

Ömer Öztürk de "Adres değişikliği için sabah saat 05.00'te geldim. 2 günden beri de gelip gidiyorum. Bir türlü işlemlerimi halledemiyorum. Dün akşama kadar bekledim, sıra bitti. Bugün ise tekrar geldim. Sabahleyin burada neredeyse bin kişi vardı. İçerideki personel 'Sıranı bekleyeceksin.' diyor. Personele de hak veriyorsun. Çünkü çok kalabalık oluyor. Biz de vatandaş olarak haklıyız. En azından bu sorunun önüne geçilsin. Her gişede 3 kişi var, yetmiyor." dedi.

İş yerinden izin alarak geldiğini ancak saatlerce beklemesine rağmen sıranın bir türlü kendisine gelmediğini ifade eden Mustafa Özer ise "Sabah erken saatlerden itibaren bekliyoruz. Çocuklar okula yazılacak, bir adres değişikliği yapacağım. Dün de geldim, sıra fişi bile vermediler. Kaymakamlık buna bir çözüm bulabilir. Daha büyük bir bina açılabilir, yedek personel olabilir. Vatandaş burada akşama kadar bekleyecek. Vatandaş işini gücünü bırakıyor, iş yerinden izin alıyor ve yevmiyesinden oluyor. Bir adres değişikliği veya kimlik için bu kadar beklenmez. Dün de sıra fişi vermediler. 'Sabah çok erken geleceksin.' diyorlar. Bugün sabah 07.30'da geldim. Daha erken gelmelisin ki ancak sıra alabilirsin. Bu, vatandaşa eziyet ve çile vermek." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir