• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyarbakır`da açılan kurslardan 42 engelli faydalanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin engellilerin sosyal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki takı tasarım atölyesinde açtığı el sanatları kurslarından 42 engelli faydalanıyor.

El sanatları adı altında açılan kurslarda engelliler; takı tasarım, ahşap boyama ve desen oluşturma, makrame, keçe ve deri işlemeciliği branşlarında eğitim görüyorlar. Yıl boyunca devam eden ve 2 özel eğitmenin görev yaptığı kurslarda engelliler, engel durumlarına göre başarılı olabilecekleri branşlara yönlendiriliyorlar.

Büyükşehir belediyesinin engellilere yönelik 8 Mart'ta açtığı misinalı takı tasarım kursu ise 10 Temmuz'da sona erdi. Kursta başarılı olan 9 ortopedik engelli öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika dağıtıldı. Yine aynı kapsamda açılan ve 11 engellinin faydalandığı deri işlemeciliği kursu da devam ediyor.

Büyükşehir belediyesi, kurslara devam eden bütün engellilere ücretsiz özel servis imkânı sağlıyor. Bu kapsamda öğrenciler, kurs saatlerinde evlerinden alınıp, kurs bitiminde tekrar evlerine bırakılıyorlar. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir