• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
"Bir iş yapacağımız zaman ahiretin hesabını da yapmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda "ahiret bilinci, cennet ve cehennem" konulu etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Beşiri'ye bağlı Değirmenüstü (Azike) köyünde gerçekleştirilen etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Ahiret bilinci" konulu sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, "Mevti Sağir (Küçük Ölüm)" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Köy-Der Başkanı Güneş, kimi insanların cennet, kimilerinin de cehennem için çalıştıklarını söyledi.

Güneş, "Dünyada iki şey için çalışıyoruz. Bazı insanlar cehennemi hak etmek için çalışıyor. Bazı insanlar ise cenneti kazanmak için çalışıyor. Bunun için biz Müslümanlar Allah'ın emrettiği ve Peygamber Efendimizin nasihat ettiği çerçevede cennet için çalışmalıyız. Ölümden sonra cennete gideceğini veya kötü amellerin kaybolacağını düşünen insan kendine, çocuklarına ve ailesine zarar veriyor. Dünyaya yönümüzü verdiğimiz için dünyadan başka gözümüzün önüne bir şey gelmiyor." dedi.

"Bir iş yapacağımız zaman ahiretin hesabını da yapmalıyız"

Hayatın her safhasında sadece dünya için çalışılmaması gerektiğini dile getiren Güneş, şunları söyledi: "Sabah uyandığımızda iş, akşam oluyor gene dünya için iş yapıyoruz. Ahiret hiçbir zaman aklımıza gelmez. Bir taziyeye gittiğimizde bir hoca ölümden bahsedince veya buna benzer etkinliklerle ölümden bahsedilince akılımıza ölüm geliyor. Bunların dışında ölüm aklımıza gelmiyor. Sanki ölmeyecekmiş gibi tefekkür ediyoruz. Ölüm ve ahiret sürekli aklımızda olmalıdır. Bir iş yapacağımız zaman ahiretin hesabını da yapmalıyız. Sadece dünyanın kâr hesabını yapmamalıyız. İşlerimizde ahiret hesabı mutlaka olmalıdır. Gerek namaz, cemaat, hayır ve hasenat ehli olmalıyız. Amellerimizle ahiretimizi inkâr etmemeliyiz. Arkadaşlarımız iyi ve dindar olmalıdır. Cehennem ehlinin vasıfları bizlerde olmamalıdır. Allah-u Teâlâ bizleri muhafaza etsin."

Ahireti konu alan ilahi ve kasidelerin seslendirilmesinin ardından Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Görceğiz'in yaptığı dua ile program son buldu.

"Bu tür etkinlikler devam ederse çok faydalı olur"

Programa katılarak, duygu ve düşüncelerini anlatan köy sakinlerinden Abdurrahman Ekinci, "Şimdiye kadar Köy-Der tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri yapılıyordu. Yaptıkları Kutlu Doğum etkinlikleri çok güzeldi. Son olarak cennet ile cehennem için yaptığı program çok güzeldir, çok iyi bir şeydir. Millet bu programdan fayda görüyor. Bu tür etkinlikler devam ederse çok iyi ve faydalı olur. Ahiret bilinci ile ilgili eksikliklerimiz vardı. Müslümanlara ahiret bilincinin bu tür etkinliklerle hatırlatılması çok iyidir." ifadelerini kullandı.

"Küçük büyük herkes bu etkinlikten faydalandık"

Bütün köy sakinlerinin bu etkinlikten faydalandığını ifade eden Sait Ekinci, "Köy-Der tarafından cennet ve cehennem ile ilgili düzenlenen etkinlik köyümüzde büyük bir eksiklikti. Bu etkinlikle eksikliğimiz giderildi. Küçük büyük herkes bu etkinlikten faydalandık. Bu bölgede, memlekette ve her yerde bu tür etkinliklerin düzenlenmesini tavsiye ediyorum. Bu etkinliğin yapılması bizleri çok memnun etti." şeklinde konuştu.  

"Bu tür etkinliklerin her köyde yapılmasını istiyoruz"

Köylülerden Yusuf Ekici ise şunları söyledi: "Şimdiye kadar köyümüzde Kutlu Doğum etkinliklerini yapıyorlardı. Şimdi de köyümüzde ahiret bilinci konulu etkinlikler düzenleniyor, çok güzeldir. Bu etkinlikler gönlümüzcedir. Bu tür etkinliklerin her köyde yapılmasını istiyoruz. Etkinliğin içeriği ahiret bilinciydi. Ahirette karşılaşabileceğimiz şeyler bizlere gösterildi. Yapılan tiyatro çok güzeldi. Köyümüzde ilk defa tiyatro yapıldı. Bu etkinlikle çok mutlu olduk." (M. Sait Çelik - İLKHA)































Bu haberler de ilginizi çekebilir