• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Hastaya Reçete, Gençliğine Tavsiye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞEYDA ÜNAL / Doğruhaber

Sabrın sonu selamet, bu yolun yolcusu minnettir. Allah`a minnet, ona çok şükret… Yarattıkları için ayrı, sahip oldukların için apayrı… Dünyanın en fakir insanı bile olsan sen şükretmek istedikten sonra çok şey bulursun. Gözlerin var en başta, bedeninin her zerresi şükre fazlasıyla layık, unutma…

Dedikodu yapma, çünkü bu dinimizce kardeş etini yemekten farksız değildir. Hem başkalarını konuşarak harcayacağın zamanı daha faydalı şeylerle meşgul edebilirsin. Dedikodu kirli bir çöp kovasına benzer, evinin içinde  pis kokuyu istemezdin değil mi?

Yalan söyleme, yalan kirli bir bataklıktan daha tehlikelidir. Pembesi, beyazı olmaz yalanın, renk kavramı yalanları masum göstermek isteyenlerin oyunlarından ibarettir. Ve unutma 21 gün devamlı yaptığın bir şey alışkanlığın haline geliverir.

Vaktini boşa geçirme, ölüm bak kapımızın dibinde. Gençliğine güvenme, bak her gün kaç genç hiç beklenmedik şekilde can veriyor. Ecel geldi mi yaşına değil ameline göre muamele yapılıyor. Her dakikanı değerlendir. 5 dakika şu programa bakayım, sonra kılarım deme. O 5 dakika içinde ölümün gelmeyeceğinin garantisini veremez kimse. Uyuşuk olma, yavaş olma ve bugünün işini yarına aksatma…

Oku, sürekli oku. Yerde bulduğun gazete parçasını da oku, kitaplığında okunması gereken kitapları da oku. Bu sana zaman kaybettirmez, bilgi getirir. Müslümanında bilgili olması gerekir. Tüm tehlikeli oyunlara yine oyunla cevap vermesi gerekir. Oyunu kuralına göre oyna! Unutmadan, sadece kitapları değil kainatı okuman gerektiğini de aklından çıkarma!

Bu haberler de ilginizi çekebilir