• DOLAR 32.603
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2497.306
  • ...
Ulusal Mekanik Kongresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Ülkemizin önemli ve saygın bilimsel komitelerinden Teorik ve Uygulamalı Mekanik Türk Milli Komitesi`nin (TUMTMK) iki yılda bir gerçekleştirdiği Ulusal Mekanik Kongresi`nin 20`incisi, Uludağ Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Kongrenin açılışında konuşan TUMTK Başkanı Prof. Dr. Mehmet H. Omurtag, teorik ve uygulamalı mekaniğin tarihsel gelişmesine katkıda bulunabilecekleri her türlü girişimi desteklediklerini belirterek, 5-9 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek bu kongrenin de bu etkinliklerden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Omurtag, kendi hakemlerinin değerlendirmesi sonunda birinde 12 adet ötekinde 10 adet makalenin Web of Science`ta basılacağını vurguladı.

Yenilikçi Olmaktan Başka Seçeneğimiz Yok

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da bu bilimsel buluşmaların üniversitelerimiz, akademisyenlerimiz ve sektörlerimiz arasındaki deneyim ve bilgi paylaşımı adına çok büyük değer taşıdığına inandığını, kongrenin, ülkemizin üretim ve ihracat merkezi olan Bursa`da 3. Nesil Üniversite vizyonuyla yoluna devam eden Uludağ Üniversitesinde düzenlenmesini çok anlamı bulduğunu ifade etti. 2023`de dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmemiz, her alanda nitelikli bilgi üretmek ve bu bilgiyi üretim süreçlerine entegre ederek ekonomik değere dönüştürmekle mümkün olduğuna işaret eden Rektör Prof. Dr. Ulcay, şöyle konuştu:

Bu Kongre Stratejik Önem Taşımakta

“Yaşadığımız hızlı ve köklü değişim, bizlere yenilikçi olmaktan başka seçenek bırakmamaktadır. Bu gerçek de Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine öncelik kazandırmaktadır. Mevcut sektörlerde orta-ileri ve yüksek teknolojili üretime geçişin yanı sıra, güçlü sanayi alanlarımızın potansiyelini savunma ve uzay-havacılık sanayi, raylı sistemler, kompozit, mekatronik, bioteknoloji ve yazılım gibi stratejik alanlarda da katma değere dönüştürebilmeliyiz. Türkiye`de de uluslararası standartlarda araştırma altyapılarının oluşturulması, araştırmacı insan gücünün yetiştirilmesi ve Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği mekanizmalarının daha da geliştirilmesi stratejik bir önem taşımaktadır. Ama görüyorum ki sanayiciler, beklediğimiz ilgiyi göstermediler. Oysa bu kongre, endüstrinin, sanayinin, kamunun ve üniversitenin bir araya gelmesi açısından stratejik önem taşımaktadır.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir