• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...
Gazzeli alimlerden Myanmar`a kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE -Filistin Alimleri Birliği ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Filistin Şubesi, bugün (6 Eylül Çarşamba) Arakan'da Müslümanların maruz kaldığı katliamları protesto için gösteri düzenledi.

Filistin Alimleri Birliği'nin Gazze kentindeki binasında düzenlenen gösteriye alimler, yargıçlar, İslam Üniversitesi öğretim görevlileri, muhtarlar ve toplumun önde gelen isimleri katıldı.

Filistin Alimleri Birliği Başkanı Mervan Ebu Ras tarafından okunan ortak bildiride, Arakan'da yaşananların bu yüzyılın en büyük cinayeti olduğu ifade edildi.

Filistinli alimlerin Arakan'daki Müslüman kardeşlerinin maruz kaldığı korkunç katliamları endişeyle takip ettikleri belirtilen bildiride, Arakan'da yaşananların dünyanın alnında bir utanç lekesi olduğu dile getirildi.

Her fırsatta insan haklarından ve ibadet özgürlüğünden bahseden münafıkların Arakan'da yaşanan katliam karşısındaki sessizliğini eleştiren Filistinli alimler, "İnsan hakları ihlalleri Müslümanlara yönelik olunca tüm uluslararası kurumlar kör ve sağır oluveriyor" dedi.

Filistinli alimler, "Arakan'daki canilerin yaptıklarının Avrupa'daki Nazilerin ve faşistlerin yaptıklarından ne farkı var?" diye sordu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir