• DOLAR 32.554
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.925
  • ...
Kadın girişimci kendi işini kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te katıldığı bir kursta aldığı eğitimle yapmayı öğrendiği pastaları satacağı bir iş yeri açmanın sevincini yaşayan 3 çocuk annesi Nesrin Özusta, yaptığı lezzetli ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Kadınlar için açılan pastacılık kursuna giden Özusta, yıllardır kurduğu hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Kendine ait işletmesini açan Özusta, yapmayı öğrendiği lezzetli pastaları satacağı işletmesini açtığını ve artık aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hanımlar Lokali'nde açılan kursa katılan Özusta, yapmayı öğrendiği lezzetli pastaları satacağı işletmesini açtı. Kendi iş yerini kurduktan sonra hayatında çok önemli değişimlerin yaşandığını belirten Özusta, elde ettiği bütün kazanımlarda ailesinin desteğinin büyük rol oynadığını ifade etti.

Kadınlar için açılan kurslara katıldıktan sonra kendini çok daha sağlıklı, huzurlu ve mutlu hissettiğini belirten Özusta, "Pastacılık kursuna katıldım. Kursta yeteneğimi keşfettim. Pastacılık konusundaki bu yeteneğimi değerlendirmek amacıyla küçük bir pasta evi açtım. Şimdi açtığım pasta evini işletiyorum. Artık bir iş yerim var." dedi.

İşletmesinde sipariş üzerine kuru ve yaş pasta, şekerli ve hamurlu pastalar ile kurabiye ve köfte çeşitleri yaptığını belirten Özusta, "Yaptığım ürünleri satarak artık kendi aile bütçeme katkıda bulunuyorum. Sürekli olarak kendimi geliştirmeyi hedefliyorum. Benim ilk dışarı çıkışım pasta kursuna gitmekle oldu. Otobüse dahi binmeyi bilmiyordum. İlk olarak kursa katıldım. İnsanların arkamda olması, 'Yapabilirsin Nesrin.' demesi, desteklemesi beni bu noktaya kadar getirdi." ifadelerini kullandı.

Son olarak Özusta, "İlkokul mezunuydum. Ortaokul okudum, şimdi de lisede okuyorum. Daha sonra üniversiteyi okuyup, kendimi daha çok geliştirip, daha çok yükselmek istiyorum. Kendimi de kanıtlamak istiyorum. Aldığım eğitimlerle işletmemi açtım. Tüm ev hanımlarının da çok güzel bir şekilde bunu başaracağına inanıyorum. Ev hanımlarımız sosyal hayata atılsın." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir