• DOLAR 32.524
  • EURO 34.628
  • ALTIN 2486.654
  • ...
Suriyeli yetim çocuklar eğlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da Necat-ül Hayriye ile Said Yardım Derneği beraberliğinde, 2 bin 500 Suriyeli yetim çocuğa yönelik program düzenlendi.

Şehitlik Çamlık'ta gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlarken, etkinliğe katılan çocuklar eğlendirildiler.

Programın açılış konuşmasını yapan İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, "Bundan 2 gün önce Afrika Tanzanya'daydık. Oradaki yetimlerin, oradaki Müslümanların selamlarını size getirdik. O kardeşlerimiz sizlere dua ediyorlar. Sizler de onlara dua edin. Onlar da bir an önce o Afrika çöllerinde açlıktan, sefaletten ve esaretten kurtulsunlar." dedi.

Açılış konuşmasının ardından katılımcılara hitap eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü Said Koyuncu, programın, ensar ve muhacir kardeşliğinin tablosu olduğunu söyledi.

Şanlıurfa'da her 3 kişiden birinin Suriyeli olduğunu dile getiren Koyuncu, "Şer güçleri bu tabloyu hazmedemiyorlar, değişik desiselerle bunu bozmaya çalışıyorlar. Ama Suriye'de muhacir kardeşlerimiz hiçbir zaman bu oyuna gelmediler ve huzur kenti Şanlıurfa'yı dünyanın ensar kenti olarak tescillediler. Hem Urfalılara hem de muhacir kardeşlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenledikleri program hakkında değerlendirmede bulunan Said Yardım Derneği Genel Başkanı Mahmut el-Avis ise "Bu programı düzenlememizin en büyük amacı 7 yıldan bu yana savaştan dolayı babalarını kaybeden Suriyeli çocukları, parçalanan aileleri sevindirip, sevinçlerine sevinç katıp, bayramı gerçek manada yaşamalarını sağlayabilmektir." şeklinde konuştu.

Ayrıca el-Avis, sponsoru olmayan yetim çocuklara sponsor bulup, aylık nakdi yarımda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yetim çocuklar eğlendirilerek, çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Programa; Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü Koyuncu, İnsani Yardım Platformu Başkanı Gerem, Said Modeli Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Karataş, Suudi Arabistan ve Kuveyt'ten basın mensupları ile yetim çocuklar ve aileleri katıldı. (Hüseyin Sayhar - İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir