• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Ankara`da bir evde yaşanan patlamaya ilişkin asılsız haberlere tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'nın Keçiören ilçesinde çocukların gazete ile ateşe vererek yaktığı deodorantlar patladı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, evde bulunan bir kadın fenalık geçirdi. Çocuklar neden olduğu patlamayı saldırı şeklinde haberleştiren basın kuruluşlarına ise aileden tepki geldi.

Edinilen bilgilere göre olay, 4 Eylül Pazartesi günü saat 14.00 sıralarında Keçiören ilçesi Aktepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre Açıl Ailesinin Mehmet (8) ve İbrahim (5) isimli çocukları evde bulunan deodorantları gazete üzerine bırakarak, gazeteyi tutuştu. Gazetenin yanmasıyla deodorantlar, ard arda büyük bir gürültüyle patladı.

Olay nedeniyle evde bulunan Zahide Açıl fenalık geçirerek bayıldı. Açıl, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Patlamanın meydana geldiği odada maddi hasar meydana geldi.

Patlamanın ardından olay yerine gelen polis, evde incelemelerde bulundu. Patlayan deodorantları inceleyen polis, olayın saldırı olmadığını belirledi.

Yaşanan olayın kimi basın kuruluşları tarafından saldırı şeklinde verilmesi aile tarafından tepki ile karşılandı.

Olayın saldırı olmadığını çocuklarının yaramazlığı sonucu meydana geldiğini ifade eden aile reisi Ali Açıl, olayı saldırı şeklinde verilmesi ile halkın galeyana getirilmek istendiğini belirtti.

"Herhangi bir saldırı söz konusu değil"

Çocukların, deodorantların altına gazete bırakarak tutuşturması sonucu patlama meydana geldiğini dile getiren Açıl, "Şu gördüğümüz deodorant parfümü. Çocuklar, bu deodorant parfümünün altına gazete bırakarak yakmışlar. İlk önce biz de saldırı zannettik, ama polislerin incelemesinin ardından çocukların yaptığı tespit edildi. Patlama sonucu evde ufak çapta maddi hasar meydana geldi. Herhangi bir saldırı söz konusu değildir. Patlamaya, çocukların deodorantı yakması neden olmuş." dedi.

"Herkes işini düzgün yapsın, yalan dolanla milleti galeyana getirmesinler"

Olayın saldırı şeklinde verilmesinin kasıtlı olduğunu söyleyen Açıl, "Kesinlikle bir saldırı söz konusu değil. Medyanın kendi kasıtlı uydurmalarıdır. Milleti galeyana getirip ortalığı karıştırmak istiyorlar. Yalan dolan haber yapmasınlar. Şu anda yapılan haber yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. Yalan haber yapmanın bir anlamı yok ki. Herkes işini düzgün yapsın, yalan dolanla milleti galeyana getirmesinler." ifadelerini kullandı.

Kimi basın kuruluşlarında yayınlanan söz konusu haberin içeriğinde olay saldırı olarak nitelendirilmiş, haberde ailenin Şanlıurfalı oluğuna dikkat çekilmiş ve 4 ay önce bu eve yerleştikleri belirtilmişti. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir