• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Meteorolojiden 14 ile kuvvetli yağış uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Rize, Karabük, Amasya`nın batı, Trabzon`un doğu ve Artvin`in kıyı kesimlerinde yaşayanlar dikkat

Yapılan son değerlendirmelere göre; Türiye'nin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve Karadeniz ile İstanbul, Bursa, Yalova, Eskişehir, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Rize, Karabük'ün kuzey, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Ege'nin güneyi ve Batı Akdeniz'in batısında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50km/sa), Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (40-60km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı; kuzey, iç ve batı bölgelerde 6 ila 10 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege ve Batı Akdeniz'in batısında kuvvetlice (30-50 Km/sa), Doğu Anadolu'nun iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; bu sabah saatlerinden itibaren Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Rize, Karabük'ün kuzey, Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, doğusu ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ilk saatlerde kuzeybatı kesimleri ile zamanla kuzey ve doğusu ile Konya, Niğde, Nevşehir ve Kayseri çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah ilk saatlerde Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, ilk saatlerden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Karabük'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah ilk saatlerde Çorum çevreleri ile Amasya'nın batı ilçelerinde, akşam saatlerinden itibaren de Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Trabzon'un il merkezi ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeyinin zamanla parçalı, Ardahan çevrelerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı şehirlerde tahmin edilen hava sıcaklıkları şöyle;

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı, 26

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı, 25

İzmir: Parçalı ve az bulutlu, 28

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor, 25

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25

Eskişehir: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 24

Kayseri: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 25

Bolu 18, Kastamonu 17, Zonguldak 21 ve Artvin 28 derece olacak. Yağışların; ilk saatlerde kuvvetli olması bekleniyor.

Şırnak: Parçalı ve az bulutlu, 34

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 36 (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir