• DOLAR 32.497
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2476.78
  • ...
Müslüman Kardeşler`den Myanmar`a tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri ve hak ihlallerini kınadı.

İhvan'dan yapılan yazılı açıklamada, "Myanmar hükümeti tarafından Arakanlı Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen benzeri görülmemiş suçlar" kınanarak, İslam dünyasına bölge Müslümanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarını protesto etmek üzere Myanmar büyükelçiliklerinin önünde gösteri düzenleme çağrısı yapıldı.

Açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dönem başkanlığını yapan Türkiye'nin Arakan'daki katliamların durdurulması için gösterdiği çabalar takdir edilirken diğer İslam ülkelerinden de bu yönde destek istendi.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında, 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Arakanlı Müslüman sivil hayatını kaybetti. Saldırılarda 60'tan fazla köy hedef alınıp bu köylerden onlarcası yakılırken, on binlerce Arakanlı Müslüman da can güvenliği nedeniyle bölgeden kaçmaya çalışıyor.

Birleşmiş Milletler, şu ana kadar 73 bin Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e geçtiğini bildirirken, on binlercesinin sınır bölgesindeki bekleyişi sürüyor.

Myanmar hükümetinin uluslararası kuruluşlara bölgeye giriş izni vermemesi nedeniyle ölü sayısı saptanamıyor. Arakanlı sivil toplum kuruluşları hayatını kaybeden sivillerin sayısının bini aştığını duyururken, bazıları rakamın binlerce olduğunu iddia ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir