• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
Şırnak`ta yeni eğitim-öğretim müfredatı toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığınca 2017-2018 eğitim öğretim yılı dolaysıyla değişen yeni müfredatın açılımı için Şırnak'ta konferans düzenlendi.

Merkez Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıya, Şırnak Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, ilçe milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

Konferansta yeni eğitim öğretim yılında değişen müfredatın yöneticilere aktarılması ve bunların öğrenci ile velilere anlatılması konu edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Müdürlüğü Daire Başkanı İdris Nas, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son 15 yıl içinde ciddi çalışmaları sonucunda müfredat değişikliği yapıldığını söyledi.

"Önceki yıllarda 5-6 değişiklik yapılmışken en şu anda 51 dersin bütün müfredatı değiştirildi ve daha da değişiklikler yapılıyor." diyen Nas, temel amacın sitemin ve mevzuat değişikliğinin değil Avrupa Birliği standartlarının yakalanması ve günün şartlarının yakalanmasının hedeflendiğini belirtti.

Nas, şunları kaydetti: "Birkaç yılda bir müfredatın gözden geçirilmesi yeni gelişen şartlara göre değerlendirilmesi gerekiyor. Yani bu gelişmişliğin göstergesidir. Bakanlığımızda burada yüz binlerin görüşünü alarak, bütün sivil toplum kuruluşların, üniversitelerin, bu konuda eğitimle ilgili çalışma yapan bütün çevrelerin görüşlerini de alarak günümüze uygun bir müfredat çalışması yaptı. Bunun ana eksenin de değerler eğitimi var. Bizim temelde bir insan problemimiz var. Yani müfredatın şu veya bu şekilde değişmesi çok önemli değil. Önemli olan bizim gerçekten birbirine saygılı adaleti gözeten ki bu kavramlar bu işin temelinde olan kavramlar. Hoş görülü, bütün insanlara saygılı, adaletli bireyler insanlar yetiştirdiğimizde bütün problemleri çözmüş olacağız."

Sahada il ve ilçe yetkilileri ile birlikte öğrenci ve velilere bu değişimleri anlattıklarını ifade eden Nas, eğitimin 18 milyon öğrenci bir milyon personel ve 81 milyon nüfus ile kapsayan bir olgu olduğunu sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da Milli Eğitim Bakanlığınca değişen müfredatın bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi.

Yeni düzenlemeye sahip çıkmaları gerektiğini aktaran Yılmaz, "Biz, bu işin uygulayıcıları olarak bunu alt birimlerine aktararak sahip çıkacağız. Yapılan müfredat değişikliği geniş kapsamlı çok sistematik günümüzün şartlarına uygun yapıldı. Bu değişiklikte yılların emeği ve alın teri var. Biz de bu değişikliğe sahip çıkacağız, öğrenci ve velilerimize kadar anlatacağız." diye konuştu. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir