• DOLAR 32.331
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2298.609
  • ...
SON DAKİKA
Arakanlı Müslümanlar için bisikleti ile Muş`tan Ankara`ya gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Derneği Başkanı Osman Koç, Arakan'da yaşanılan katliama tepki amaçlı bisikleti ile Muş'tan Ankara'ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için yola çıktı. Koç'un talebi Arakanlı Müslümanların Türkiye'ye yerleştirilmesi.

Ahlaki ve vicdani sorumluluk taşıyan vatandaşların talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek için Muş'tan Ankara'ya bisikleti ile yola çıkan Koç, "Muş'tan Ankara'ya bisikletle yola çıktım. Çok büyük bir amacım, çok büyük bir hedefim var. İçinde milyonların olduğu ümmetin; İslami, vicdani ve ahlaki değerleri yüreğinde taşıyan milyonların talebini Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmeye gidiyorum. Talebim şudur; yıllardır zulüm ve işkence içinde yaşayan Arakanlı kardeşlerimizin daha fazla işkence içinde yaşamaması ve onları mertlik ve iman gücü ile dolu olan Türkiye'ye yerleşmesi." dedi.

"Bu insanların izzeti, iffeti, namusu, onuru hepimizindir"

Arakanlı Müslümanlar için Türkiye'de özel bir şehir oluşturulması talebinde bulunan Koç, "Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz Türkiye'ye yerleşsin onlara tarıma müsait olan yüzlerce kilometre arazilerimiz var, orada güzel bir şehir kurabiliriz. Bu zor bir şey değildir. Bunu yapmak zorundayız. Yarın ahirette hesaba çekildiğimiz zaman onlara elimizi uzatmakla bu mesuliyetten kurtulabiliriz. Onların gelişi bizim rızkımızı, huzurumuzu götürmez aksine kat kat artırır. Bu insanların izzeti, iffeti, namusu, onuru hepimizindir. Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin Türkiye'ye yerleşmesine herkes destek versin. Çünkü Arakanlı Müslüman kardeşlerimiz dünyanın en savunmasız insanlarıdır." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir