• DOLAR 32.576
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2434.785
  • ...
Meclis Bir İlke Daha İmza Attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasanın mutabakatla çıkması için çaba sarfediyor. Amaç, herkesin talebine cevap verebilecek bir anayasa yapmak...

Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu anlamda pek çok ilke ev sahipliği yapıyor.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa İstanbul Fener Rum Patriği Bartholomeos, Meclis`e davet edilmiş, görüş ve talepleri dinlenmişti.
Bu kez de ilk defa Ermeni cemaatini temsilen Türkiye Ermeni Patrikliği Başpiskoposu Aram Ateşyan Meclisteydi.

Patrik Genel Vekili, Başpiskopos Aram Ateşyan, etnik kökene bakılmaksızın herkesin bu ülkenin vatandaşı olduğunu söyledi.
Ateşyan, "Bir çoklarının da arzuladığı gibi Türkiye Cumhuriyeti kimliğine, TC numarasına sahip olan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bu kadar basit. Etnik kökeni araştırmadan, vurgulamadan. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız." dedi.

Aram Ateşyan, yeni anayasa için neler önerdiklerine dair fazla detay vermedi, ama hayallerindeki anayasayı şöyle tarif etti;

"Beklentimiz, anayasa gerçekten ana gibi olması, ana gibi sıcak, kucaklayıcı merhametli vicdanlı, evlatları arasında ayrıcalık yapmayan, aynı mesafede kalan bir ana görmek istiyoruz. Anayasa da bu amaca hizmet etmeli. İnanıyoruz ki bu anayasa bu amaca hizmet edecektir."

Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir