• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
"Yargı zedelendiğinde ülkede nelere mal olduğu acı bir şekilde ortaya çıktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da yeni adli yıl hâkim, savcı, avukat ve adliye personelinin katılımıyla adliye bahçesinde düzenlenen törenle başladı.

Adli yıl açılış törenine Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Baro Başkanı Ahmet Özmen, Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Aslan, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı İrfan Ceren, hâkim ve savcılar ile adliye personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, bir konuşma yaptı.

Yargıya olan güvene dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Güre, yargı içerisinde çeşitli sebeplerle oluşacak kliklerin nelere mal olacağının 15 Temmuz günü ortaya çıktığını belirtti.

"Yargı içerisinde çeşitli sebeplerle oluşacak kliklerin nelere mal olduğu 15 Temmuz günü ortaya çıkmıştır"

Yargının saygınlığını artırma adına herkesin üzerine düşen görevlerin olduğuna vurgu yapan Güre, "Geldiğimiz gün itibari ile 15 Temmuz sonrasındaki buradaki ikinci adli yıl açılışını gerçekleştiriyoruz ve geçen süreç içerisinde çok ağır bir travmanın üstüne hem yargı içerisindeki çetelerle mücadele eden bir yargı, hem yargının saygınlığını artırmaya çalışan yargı mensupları olarak büyük bir mücadele içerisinde bulunuyoruz. Bu mücadele hala devam ediyor, görünen o ki bu hem hâkim, savcı olarak hem de avukatlar olarak yargının saygınlığını artırma adına hepimizin üzerine düşen büyük görevler yüklemektedir. Yargı içerisinde çeşitli sebeplerle oluşacak kliklerin nelere mal olduğu 15 Temmuz günü ortaya çıkmıştır. En büyük operasyonların yapıldığı kurumların başında askeriye, emniyetle beraber yargı gelmiştir. Bunun bedelini ağır ödetmeye çalıştılar. Ancak bedeli kendileri ödedi ve ödemeye de devam edecekler." dedi.

"En büyük hedefimiz zedelenmiş olan yargının itibarını ayağa kaldırmak"

Zedelenen yargının ülkede nelere mal olduğunun acı bir şekilde ortaya çıktığını dile getiren Güre, "Burada geçen 14 ay sonrasında yargı olarak en büyük hedefimiz zedelenmiş olan yargının itibarını ayağa kaldırmak, toplumda yargıya olan güveni en üst seviyeye çıkarılması için demokratik ilkeler, insan hakları, masumiyet ve lekelenmeme haklarını insanları koruyarak,  hızlı ve etkin bir yargı sürecini işletme adına hepimize işler düşmekte görevler düşmektedir." diye belirtti.

"Bu ülkede namussuzlar kadar namusluların cesaretli olduğu takdirde neleri yapılabileceği neleri başarılabileceği bir kere daha ortaya dökülmüştür"

Devam edegelen yargı reformları doğrultusunda da bu etkinliğin bu hızlı işleyişin artırılması için çaba sarf edildiğini söyleyen Güre, "Biz de Türkiye'nin her köşesinde görev yapan meslektaşlarımız, avukat arkadaşlarımız ve adliye çalışanlarımız olarak bu üzerimize düşen bu yükü, sorumluluğu sonuna kadar cesurca yüklenmeye hazırız ve bu yükü devam ettireceğiz. Ortaya çıkan tabloda yargının zedelendiğinde ülkede nelere mal olduğu acı bir şekilde ortaya çıkmıştır ve bir gerçek daha ortaya çıkmıştır ki bu ülkede namussuzlar kadar namusluların cesaretli olduğu takdirde neleri yapılabileceği neleri başarılabileceği bir kere daha ortaya dökülmüştür ve bu cesaretimiz bizim durmadan devam edecektir." ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel, Mehmet Çelik - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir