• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Masaj yağları bebeklerin cildine zarar veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uzmanlar, bebeklerin cildinde uzun vadeli hasara neden olabilecek yağlarla masaj yapılmaması konusunda ebeveynleri uyardı. Bir çok uzmanın bebek masajının önemine değinmesi, annelerde hassasiyet oluşturdu. Bebeklere yapılan masaj çok faydalı ancak kullanılan yağlar kesinlikle önerilmiyor. Satılan bebek masaj yağlarının içerisinde bulunan zeytinyağı ve ayçiçek yağı, bebeklerde egzama ve diğer cilt şikayetlerine neden olabiliyor.

Piyasa ürünleriyle masaj yapmayın

Uzmanlar, annelerin bebeklerine piyasada satılan ürünler veya herhangi bir yağla masaj yapmaması gerektiğini söylüyor. Manchester Üniversitesi araştırmacıları, en doğal yağların bile bebeklerin cildine zarar verdiğinin altını çizdi. Ailelerin sık sık bu hataya düşmesi bir çok cilt probleminin oluşmasına neden oluyor. Çocukluk egzaması yaklaşık olarak her üç çocuktan birinde görülüyor.

Bebek masajı su ile yapılmalı

Cilt koruyucu bariyere zarar veren yağlar için ise İngiltere'deki Royal Ebelik Yüksek Okulu (Royal College of Midwives)'ndan Dr. Alison Cooke, yaptığı çalışmalara göre; bu tip yağların cilde zarar verdiğini gösteren güçlü kanıtlar elde ettiklerini, ama bu yağları ebelerin bile kullandıklarını vurgulayarak, kullanımı durdurmak gerektiğine dikkat çekti. Bebeğe yapılacak en iyi masajın su ile olabileceğini kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir