• DOLAR 32.507
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2429.722
  • ...
Tahran-Riyad hattında diplomatik ilişkiler yeniden başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan'dan bir heyetin önümüzdeki günlerde Tahran'ı ziyaret edeceği, İran'dan da bir heyetin Riyad'ı ziyaret edeceği bildirildi.

Konuyla ilgili bugün gazetecilere açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, söz konusu heyetin İran ziyaretinin bir ay öncesinden gündeme geldiğini ve heyete bir ay önce vize verildiğini, fakat İran heyetine Suudi Arabistan'dan vizenin yeni verildiğini söyledi.

Heyetlerin karşılıklı diplomatik mekânları ziyareti çerçevesinde gerçekleşeceğini de belirten Kasımi,  yakın gelecekte iki ülke heyetlerinin karşılıklı ziyaretlerinin gerçekleşeceğini belirtti. 

Heyetin ne zaman geleceği konusunda net bir tarih veremeyeceğini fakat büyük bir ihtimalle hac ziyaretleri sonunda gerçekleşeceğini tahmin ettiğini belirten Kasimi, heyet ziyaretinin sadece "diplomatik mekân" ziyaretleri olacağını söyledi.

Suudi rejiminin 2 Ocak 2016'da Şeyh Nimri el Nimri'yi idam etmesiyle başlayan ve Tahran ile Meşhed'deki Suudi Arabistan'ın diplomatik temsilciliklerinin ateşe verilmesiyle devam eden kriz iki ülke diplomatik ilişkilerin kesilmesiyle sonuçlanmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir