• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
30 Kilo Altını Çalan Hırsızlar Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 24 Şubat tarihinde, Kapalıçarşı`daki bir kuyumcuya çatıdaki havalandırma boşluğundan girerek 30 kilogram altın ve mücevher taşı çalınması olayıyla ilgili çalışma başlattı.

Yaklaşık 3 bin saat kayıt bulunan 100`ün üzerindeki güvenlik kamerası görüntüleri de incelendiğinde, daha önce soygun gerçekleştirilen kuyumcuda tadilat yapan Alen ve Andre B. kardeşlerin, olayın gerçekleştiği gün Kapalıçarşı girişindeki bir iş yerinde de çalıştığı ve çatıya çıktıkları görüldü.

Soygun gerçekleştirilen kuyumcuya oyuncak güvenlik kamerası da taktıkları anlaşılan Alen ve Andre B. kardeşler ile Alen B`nin kız arkadaşı olduğu öğrenilen Nimet A. gözaltına alındı.

Şüphelilerin, kuyumcunun güvenlik zaaflarını öğrendikleri ve soyguna karar verdikleri belirlenirken, Nimet A`nın Kapalıçarşı`daki güvenlik görevlisini oyaladığı sırada, olay günü iki kardeşin tadilat yaptıkları iş yerine 2 adet boş sırt çantası ile geldiği ve içeri girdikleri anlaşıldı.

Daha sonra çatıya çıkan 2 kardeşten Andre B`nin, havalandırma boşluğundaki demir parmaklıkların kesilmesinin ardından ip sarkıtarak Kapalıçarşı`ya girdiği ve kuyumcudan aldığı altın ve mücevher taşlarını yanında getirdiği sırt çantalarına doldurduğu belirlendi.

Çaldıkları altın ve mücevher taşları komşularının kömürlüğünde bulunan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir