• DOLAR 32.569
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2431.86
  • ...
Van Tekstil Kent İçin Start Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılacak Van Tekstil Kent`in modern ve gelecek yıllara da hizmet vermesi için başlatılan çalışmalar kapsamında önceki hafta Van`dan bir heyet İstanbul Tekstil Kent`e bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kantarcıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Tugay, Meclis Üyeleri Fariz Borazan ve Fevzi Çeliktaş, Şaban Gültepe ve Van İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, İl Özel İdaresi Mimarlarından Hilmi Murat Vangöl`den oluşan bir heyet İstanbul Tekstil Kent İmalat ve Satıcıları İşyeri ve Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu`nu ziyaret etti.

Gerçekleştirilen çalışma programında İstanbul Tekstil Kent Genel Müdürü Ahmet Hurşitoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri İstanbul Tekstilkent Yönetim Kurulu Hizmet kompleksinde yapılan toplantıda, Van ve İstanbul Tekstil Kent projeleri hakkında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

"İlimiz Açısından Önemli Bir Prestij Projesi Olacaktır"
Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından Van`da kurulması için onay verilen ve bu yönde proje bütçesinin 3`te 1`i DAKA Hesaplarına aktarılan Van Tekstil Kenti ihalesinin, mart ayı içinde yapılmasının planlandığını belirterek "Sayın Valimiz Münir Karaloğlu bilgisi dahilinde odamızda oluşturduğumuz bir heyetle İstanbul Tekstilkent`e bir çalışma programı gerçekleştirdik. Amacımız Van`da kurulacak Van Tekstilkent`inin kuruluş çalışmalarının sorunsuz, gelecek yıllara hitap edecek, modern ve rantabıl kullanımını sağlamaktır. Bu nedenle daha önce kurulmuş İstanbul Tekstilkent`te incelemeler yaptık. Burada Sayın Genel Müdür ve yetkililer yapılan çalışmalar ve Tekstilkent`in genel durumu ile ilgili bizleri bilgilendirdiler. Bizlerde Van`da kurulacak Van Tekstilkent bölgesinde tüm sosyal donatıları, banka şubeleri, eğitim salonları geleceğe hitap edecek bir iş yerleşkesi kurulmasını istiyoruz. Bu proje ilimiz açısından önemli bir prestij projesi olacaktır. Van Tekstilkent projesi ilimize sağlayacağı katma değer, ilimizde istihdama sağlayacağı katkı, kentimizin bölgedeki konumunu daha da önemli bir hale getirecektir. Bu nedenle bu büyük projeyi oda olarak çok önemsiyoruz. Bakanlık tarafından Van Tekstil Kent projesi için ilk etapta projenin 3`te birlik payı hesaplara aktarıldı. Sayın Bakanımız tarafından yapılan açıklamada bu projenin hiçbir finans sorunu olmayacağı belirtildi. Bu da bu bizim için önemli bir referanstır" dedi.

"Depremin Olmaması En Büyük İsteğimizdi Ancak…"
Nadiroğlu, Van`ın gelecek yıllara hitap edebilmesi için yeni planlama döneminde bu tür projeleri iyi kurgulaması gerektiğine inandıklarını belirterek "Depremin olmaması en büyük isteğimizdi. Ancak yaşananların önüne geçemiyoruz. Dolayısı ile yaşadığımız bu felaketin olumsuz sonuçlarını en aza indirmek, dezavantajı avantaja çevirmek gerekir. Bu süreçte yapacağımız böylesi büyük projelerle Van`ın geleceğine katkıda bulunmak, ilimizi hak ettiği yere getirmeyi amaçlıyoruz. Her zaman dile getirdiğim birlikte çalışma ve birbirimizi benimseyerek bu kentin geleceğini daha güzel planlayabiliriz. Kentte yakaladığımız bu olumlu ve birlikte çalışma hareketinin bizlere büyük katkı sunacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir