• DOLAR 32.441
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2480.766
  • ...
Yiyecekler Nasıl Doğru Saklanır?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZEYNEP ARSLAN / Doğruhaber

Yiyeceklerimiz insan sağlığına zararlı hale gelmemesi için belli koşullarda muhafaza edilmeleri ve saklanmaları gerekir.

Saklarken muhafaza sıcaklığına ve süresine dikkat edilmelidir.

Buzdolabında pişmiş ve çiğ gıdalar aynı raflarda saklanmamalıdır.

Buzdolabında gıdalar kapalı kaplarda ya da ambalajlarında muhafaza edilmeli, bu durum gıdalardaki besin kayıplarını önleyeceği gibi, kokuların birbirine karışmasını engelleyecektir.

Sebzeler tüketileceği kadar alınmalı fazla alındığında, serin bir yer veya buzdolabında kısa sürede tüketilmek üzere saklanabilir.

Soğan-patates gibi kök sebzeler serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmeli filizlenmiş patatesler tüketilmemelidir.

Domates, biber patlıcan gibi fazla dayanıklı olmayan sebzeler 4- 7 C° de, muhafaza edilmeli.

Kurubaklagiller nem oranı fazla olmayan (10- 20 C° de) havadar yerlerde saklanmalı ve saklama yerleri temiz tutulmalıdır.
Nemli ortamda küflenme olacağından, saklanma sırasında bu besinler sık sık kontrol edilmeli ve güneşte havalandırılmalıdır. Bu tür besinlerde bez torba ve cam kavanozda muhafaza edilmeli.

Temizlemiş yıkanmış ve kurulanmış balıklar, alüminyum kâğıtlar içinde paketlenmiş olarak, buzdolabında dondurarak 3-4 gün saklanabilir. Buzdolabı yoksa serin bir yerde birkaç saat bekletilebilir.

Satın alındıktan sonra hemen pişirilecek etler, pişirme zamanına kadar buzdolabı raflarında bekletilmeli. Daha sonra kullanılacak etler, yağlı kâğıtlara, her biri bir yemek olacak şekilde paket yapılmalı, dondurucu ve buzdolabında buzluk kısmında saklanmalı.

Afiyetle ve sağlıcakla…

Bu haberler de ilginizi çekebilir