• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Silopi`de 4 çocuğu engelli olan aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi'nin Şehit Harun Boy Mahallesi'nde ikamet eden 7 çocuklu Acar ailesinin Elif (9), Ersin (11), Viyan (18), Vahide (25) isimli çocukları engelli olmaları nedeniyle zor günler geçiriyor.

Yetkililere ve hayırseverlere seslenen aile, engelli çocuklarının tedavi edilmesini talep etti.

Çocuklarının yürüyemediğini, konuşamadığını aktaran Anne Deliler Acer, hastalıkları hakkında da bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Götürdükleri her hastanede doktorların "fizik tedavi gerekiyor" dediklerini aktaran Anne Acer, çocuklarının engelli duruma düşmelerine ilişkin şunları söyledi.

"En büyüğü (Vahide) 8 yaşına kadar yürüyordu. Diğerleri bir yaşına kadar hiçbir şeyleri yoktu. Anne karnındayken doktorlar 'hiç bir şeyi yok' dediler. Bir yaşından sonra çocukları Adana'da doktora götürdük. Hastalığı ile ilgili bir şey demedi ancak fizik tedavi yapılmasını istedi. 'Bir şeyi yok bu çocukların, mutlaka yürür' dedi. Yemeklerini banyolarını hepsini ben yapıyorum. Yemekleri çiğnemiyorlar. Önce konuşuyorlardı. Ersin, 'anne,baba!' diyor diğerleri hiç konuşmuyor. Zekalarında sorun yok. Çok akıllılar. Günden güne kötüye gidiyorlar. Yetkililerden doktorlardan ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Çocuklarım yürüsün başka bir şey istemiyorum." diye konuştu. (Ahmet Uçar- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir