• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
Bingöl`de Peygamber Sevdalılarından bayramlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğünün Merkez DSİ parkında düzenlediği bayramlaşma programı tekbir ve salâvatlar eşliğinde, yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinliğe İttihad'ul Ulema üyesi Molla Sahap Korkutata, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve Bingöllüler katıldı. Yapılan bayramlaşma programı ardından katılımcılara yemek ve çay ikramı yapıldı.

Merkez Devlet Su İşleri (DSİ) bahçesinde yapılan bayramlaşma programında konuşan Molla Sahap Korkutata, bir mübarek Kurban Bayramını daha idrak ettiklerini belirterek, "Rabbim bütün Âlem-i İslam'ın bayramını mübarek etsin ve daha güzel bayramlar nasip eylesin." dedi.

Dünya Müslümanlarının akan kanları ve gözyaşları sebebiyle, hüzün ve acı içinde bir bayram yaşandığını ifade eden Korkutata, Bugün Arakan'da Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, dünyanın her tarafında sıkıntı ve cefa çeken Müslümanlar olduğunu belirtti.

İLKHA'ya konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, on yıla yakındır bayramlaşma programlarını tertip ettiklerini söyledi.

Bayramlar birçok güzelliği barındırıyor

Hz. Muhammed (sas) bayramlarda sahabesiyle birlikte bir arada bayramlaşma geleneğini oluşturduğunu ifade eden Oğraş, "Ve ondan sonra gelen dönemlerde İslam Ümmeti de efendimizin bu sünnetini sürdürdüler ve bazı dönemlerde bayramlaşma programlarında aksama olsa da bizim bu bölgelerde bayramlaşma programları yapılmaya devam etti. Şu anda Peygamber Sevdalıları olarak ülkenin değişik yerlerinde bayramlaşma programlarını halkın yoğun katılımıyla yapıyoruz. Ayrıca bu bayramlarda akraba ziyareti yapılması gereken bir husustur. Bizler bu bayramlar vesilesiyle akraba ziyaretini ihya etmeye çalışıyoruz. Bayramlarda; birliktelik, yardımlaşma, hasret giderme, kucaklaşma gibi birçok güzelliğin bir arada olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şube Başkanı Ramazan Güner de Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü olarak, her yıl yapılan bayramlaşma programlarının bir yenisini yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bayram sıkıntı içinde olan Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun

Güner, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu yıl bayramlaşma programını halkın katılımıyla DSİ parkında yaptık. Elhamdülillah güzel bir bayramlaşma programı oldu. Özellikle İbrahim'i idrak, İsmail'i teslimiyeti bizlere bahşeden Yüce Allah'a hamd-u senalar ediyoruz. Bayramın dünyanın değişik yerlerinde zulüm ve işkence altında olan Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını istiyoruz. Özelde Arakan, Filistin, Suriye ve değişik coğrafyalarda acı çeken Müslümanların bir an önce huzura ve selamete ermesini Cenab-ı Allah'tan diliyoruz." temennisinde bulundu. (Nihat Kanat - İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir