• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Yapıcıoğlu`ndan şehit ve tutuklu ailelerine bayram ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bayram ziyaretleri kapsamında şehit ve tutuklu ailelerini ziyaret etmek için gittiği Diyarbakır'ın Çınar ilçesinin Pembeviran köyünde köylülerin yoğun ve sıcak ilgisiyle karşılandı.

Köye gelen Yapıcıoğlu, Şehit Davut Kınay'ın evini ziyaret etti. Burada şehidin torunlarıyla özel olarak ilgilenen Genel Başkan Yapıcıoğlu, şehidin engelli torununu kucağına alıp sıcak ilgi gösterdi.

Daha sonra köylülerle bayramlaşan Yapıcıoğlu, burada bir cami avlusunda köyün ileri gelenlerinden Süleyman Kınay ve Şevket Kınay ile kısa bir süre sohbet etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette Genel Başkan Yapıcıoğlu, bir soru üzerine Arakan'daki vahşete dair kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Arakan'da devletlerarası bir diyalog süreciyle bu sorunun halledilmesinin zorluğuna değinen Yapıcıoğlu, "Dünya zalim devletlerinden medet umarsak halimiz perişan demektir. Çünkü medet umduğumuz devletler zalim ve kendileri de dünyanın birçok yerinde zulmediyorlar." dedi.

Budistlerin arkasında Çin ve Hindistan'ın olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Budist hükümetin arkasında bir buçuk milyarlık Çin devleti ve 1,3 milyonluk Hindistan devleti vardır. Bundan dolayı kimse kolay kolay bu ülkeleri karşısına almaya cesaret edemiyor. İslam ümmetinin 1,7 milyarlık nüfusu var. Fakat birlik olamadıkları için hiç kimse zulümlerinden çekinmiyor. Bunun sonucunda da Müslümanlara maalesef çekilen bu acıları seyretmek düşüyor."

Köyden ayrıldıktan sonra merkez Bağlar ilçesinde bulunan şehit ve tutuklu ailelerini ziyaret eden Yapıcıoğlu, burada ailelerin bayramını tebrik ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. (İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir