• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
Peygamber Sevdalıları Van`da bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından her bayram düzenlenen bayramlaşma programı bu yıl da düzenlendi. Bayramlaşma programına halk yoğun katılım gösterdi.

Van Kalesi Piknik Alanı'nda düzenlenen programa, HÜDA PAR Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, Genel İdare Kurulu Üyesi Av. Mehmet Mehdi Oğuz, HÜDA PAR İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, platform yetkilileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri üye ve gönüllüleri ile halk yoğun katılım gösterdi.

Salavat, ilahi ve tekbirler eşliğinde bayramlaşan halk bayramlaşma programında manevi bir atmosfer oluşturdu.

Bayramlaşma programında konuşan HÜDA PAR Merkez Şura Üyesi Mehmet Ali Ortaç, bu tür etkinliklerin vesilesi ile bayramların daha çok coşkulu geçeceğini belirtti.

Ortaç, "Peygamber Sevdalıları Van İl Koordinatörlüğünü böyle güzel bir tabloyu ve ortamı bizlere yaşattıkları için teşekkür ediyorum.  Hiç şüphesiz bayramlar ziyaretleşmeyle, kucaklaşmayla, hal ve hatır sormayla, bir birine ikramla ve gidip gelmelerle anlam bulur. Dolayısıyla bizler bayramı yaşarsak, bayram o zaman bayram olur. Bu çerçevede Peygamber sevdalılarının düzenlemiş olduğu kitlesel bayramlaşma etkinliği de çok önemli bir etkinliktir. Binlerce, yüzlerce Müslüman bu programa gelerek burada salavatlar eşliğinde bayramlaşarak güzel ortamların oluşmasına vesile oluyor. Bayramın bir amacı da Müslümanları bir araya getirmek, kucaklaşmasını temin etmektir. Bu ortamlarda buna vesile oluyor. Bu tür etkinliklerin her geçen gün daha çok teveccüh bulacağına inanıyorum. Zaten insanlar fıtri olarak ziyaretleşmek hoşlarına gider. İkram etmek, ikram olunmaktan daha da güzel bir duygudur. Dolayısıyla ben inanıyorum ki bayram etkinlikleri bu tür sivil toplum kuruluşlarıyla daha çok pekişecek, daha çok halk arasında revaç bulacaktır ve inanıyorum ki dini bayramlarımız her geçen gün her geçen yıla nazaran daha çok coşkuyla, sevgiyle, hoşgörüyle ve karşılıklı ziyaretleşmelerle daha iyi geçecek." (Erkan Karadağ, Suat Tink- İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir