• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Qubik`teki şehitler kabirleri başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami çalışmalarından dolayı 90'lı yıllarda PKK tarafından katledilenlerin metfun olduğu Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Bulutçeker (Qubik) köyündeki şehitlikte anma programı düzenlendi.

Qubik sakinleri tarafından karşılanan ziyaretçiler, daha sonra şehitliği geçtiler.

Anma programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından şehitlikte metfun bulunan şehitlerin hayatları hakkında kısa bilgi verildi.

Sevenleri ve dava arkadaşları, şehitlerin şehadetine ilişkin şunları söyledi:

"Şehit M. Nur, İslam davası için gecesini gündüzüne katarak çalışmış, İslam düşmanları da buna tahammül göstermemiş ve Diyarbakır'da bir işyerinde 1992 yılının 7 Ağustos'unda şehit edildi. Diyarbakır'ın ve Karacadağ'ın ilk şehididir.

Şehit Muhsin (19) genç yaşına rağmen İslam'a büyük hizmetleri olmuştur. Çınar'dan köye dönerken, yolu kesilmiş ve içinde bulundukları aracın taranması sonucu molla Hamdullah ve Muhsin şehit edildi.

Şehit Ahmet ve Şehit Selahattin Derik'e bağlı bir köye tebliğ amacı ile ziyarete gittiler. Normalde orda kalmamaları gerekiyordu. Fakat ısrar edilince belki birilerinin uyanışına vesile olunur düşüncesiyle gece orda kalıyorlar. Uğradıkları hıyanet sonucu Ahmet ve Selahattin şehit ediliyorlar. Köy yolu üzerinden dumanların çıktığını gören köylüler oraya koştular. İslam düşmanları tarafından çevre köylerinin tek otobüsünün önünün kesildiği ve ateşe verildiğini gördüler. Şehit Yüksel orada şehit edildi.

Şehit Hamza, Diyarbakır'da saldırıya uğraması sonucu şehit edildi.

Şehit Tevfik, genç yaşta İslami kimliği ile tanınan biriydi. Koyunları otlattığı esnada İslam düşmanları tarafından uğradıkları saldırı sonucu şehit edildi.

Şehit Hüsnü, soğuk bir kış gününde koyunları otlattığı esnada abdest alıp namaz kılıyor. Namaz esnasında gözü dönmüş hainler tarafından mazlum bir şekilde şehit edildi" diye konuştu.

Şehit Cafer Gizli, Diyarbakır ve farklı illerden Mersin'e götürülen öğrenciler içerisinde bir grup PKK'linin dindar öğrencilere barbarca saldırısı sonucu Cafer (Hüseyin) Gizli şehit oldu."

Anma programı okunan Yasin-i Şerif ve duaların ardından sona erdi. (Vedat Aydın-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir