• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
S-400`de flaş gelişme! Son tarih belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nihai karar Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından alınacak. Komitenin 11 Eylül'de Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanacağı belirtildi.

TEKNOLOJİ TRANSFER EDİLECEK

Toplantının ana gündem maddesini S-400'ler oluşturacak. Toplantıda ayrıca Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi projeleri de ele alınacak. S-400 hava savunma sistemiyle diğerleri arasında çok ciddi fiyat farkı olduğu belirtildi. Anlaşma kapsamında hava savunma sistemiyle ilgili teknoloji transferi de sağlanacak. ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, geçen ay yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının kaygılara yol açacağını söylemişti.

ORTAK ÜRETİM DE GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Temmuz'daki AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada ise, "Bir ülke kendi güvenliğiyle alakalı tüm imkânlarını en ideal şekilde arayışı içindedir, yapmak durumundadır. Biz, Rusya Federasyonu ile bu konuda gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle ilgili süreci de işleteceğiz" değerlendirmesini yapmıştı.

SABAH

Bu haberler de ilginizi çekebilir