• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
"Bugün Arakan`da katliam oluyorsa İslam ümmetinin birlik olmamasındandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde HÜDA PAR ilçe teşkilatı tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

İkindi namazını müteakip Kızıltepe İlçe Başkanlığında gerçekleşen bayramlaşma programına HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Kavan, Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı İbrahim Bahadur ile parti üye, gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.

"Allah-u Teala'nın şiarlarından, hediyelerden olan bayramı özüne, ruhuna uygun şekilde kutlamamız, canlandırmamız gerekir"

Burada bir konuşma yapan HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkan Yardımcısı Kavan, katılımcıların ve ilçe halkının bayramını kutlayarak, "Bildiğiniz üzere İslam âlemi, İslam ümmeti zor bir dönemden geçiyor. Hemen, hemen bütün İslam coğrafyası bugün kan revan içerisinde sıkıntılar çekiyor ve son dönemlerde Arakan üzerinden insanların tahammül edemediği bazı manzaralarla karşı karşıyayız. O tablolar içimize dokunuyor. Fakat bütün bu sıkıntılara rağmen Allah'u Teala'nın şiarlarından, hediyelerden olan bayramın özüne, ruhuna uygun şekilde kutlamamız canlandırmamız gerekir. Bazen sağda solda konuşulan şeyler vardır. İşte 'İslam âlemi tarumar içerisinde, katliamlar yapılıyor biz bayram yapmayacağız' şeklinde piyasada dolaşan bazı söylemler vardır. Öncelikle böyle bir düşünceyi, böyle fikri kabul etmiyoruz. Bunun delilini de Asr-ı Saadet döneminden alıyoruz." dedi.

"Peygamber (sav) en sıkıntılı dönemlerde bile bayramı kutluyor ve teşvik ediyordu"

İslami sembollere sahip çıkacaklarını ve bunların değersizleştirilmesine asla fırsat vermeyeceklerini vurgulayan Kavan, "Peygamber (sav) en sıkıntılı dönemlerde dahi Müslümanların işkence gördüğü, şehit edildikleri, hicret ettikleri, esir düştükleri dönemlerde dahi bayram geldiği zaman bayramı bayramın ruhuna uygun bir şekilde kutluyordu. Halk arasında teşvik ediyordu ve sahabeleri özellikle buna teşvik ediyordu. Çünkü Allah'u Teala'nın bizlere vermiş olduğu şiarlardan bir tanesidir. Eğer biz bu şiarlarımıza sembollerimize sahip çıkmazsak; bu sembollerin, bu şiarların değersizleşeceği manasındadır ki biz hiçbir şekilde buna yol vermeyeceğiz." diye belirtti.

"Bugün eğer Arakan'da katliam oluyorsa İslam âleminin birlikteliğinin sağlanmamasındandır"

Özellikle son katliamlar ve tahmin edilemeyen işkenceler nedeniyle Arakan'ın gündemde tutacaklarının altını çizen Kavan, konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: "Fakat tutarken özellikle birkaç çapulcunun İslam âlemine karşı katliamlar gerçekleştirmesi kesinlikle İslam âlemiyle ilgili ve onların birlikteliği ile ilgilidir. Bugün İslam âleminin en büyük sorunu birlikte hareket etmemektir. Bugün eğer Arakan'da katliam oluyorsa bu birlikteliğin sağlanmamasındandır. Bunun için diyoruz ki; eğer bir coğrafyada Müslümanlar eziliyorsa biz medeti İslam Ümmetinden bekleyeceğiz."

Konuşmanın ardından yapılan bayramlaşmadan sonra program sona erdi. (Mehmet Aslan - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir