• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.466
  • ...
Peygamber Sevdalıları Diyarbakır`da bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla halkın yoğun katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Yenişehir ilçesi Sümer Park'ta düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Katılımcıların salâvat ve tekbirlerle bayramlaştığı programa, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve il teşkilatı ile ilçe teşkilatları, şehit ve tutuklu aileleri, platform yetkilileri ve üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan İttihadul Ulema üyesi Molla Remzi Uçar; vahdete, birliğe ve kardeşliğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Uçar, "Her bayramın bizlere bir öğretisi vardır ve her bayram günü bizlere dersleri vardır. Kurban Bayramı'nda bizlere dersleri vardır. Bu derslerden biri adanmak ve teslimiyettir. Hz. İbrahim gibi Allah'ın emrine teslimiyet, Hz. İsmail gibi Allah'a adanmaktır. Kurban Bayramı bize verdiği derslerden biri hac'da, Kâbe'de milyonlarca Müslüman'ın bir ağızdan; siyahıyla, beyazıyla, Kürdüyle, Arabıyla, Zazasıyla ve Türküyle bütün ırklara sahip olan insanların bir renk, bir dil ile 'Lebbeyk Allahümme Lebbeyk', 'Rabbimiz senin emrine amadeyiz' demesidir. O hac'da bütün insanlığa vahdetin birliğini, kardeşliğin nasıl olacağını oradan tek bir elbiseyle, 'Lebbeyk Allahümme Lebbeyk' lafzıyla yapmaktadırlar. Bu noktada bizlerin vahdete, birliğe, kardeşliğe ihtiyacımız vardır." dedi.  

"Bizim kardeşliğimiz sınırlar ötesi olan bir kardeşliktir"

Kardeşliğinin sınırlar ötesi olması gerektiğini vurgulayan Uçar konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Kardeşlik rabbimizin bize olan bir nimetidir. Bayramların tümü bize kardeşliği göstermektedir. Kardeşlik sadece kendi sınırlarımız arasında olan kardeşlik değildir. Müslüman için hiçbir sınır ve Irk yoktur. Sınır La ilahe illallah, Muhammedün Resulullahtır. Bugün dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman kardeşimizin kulağında, gözünde ve elinde bir sancı varsa onun bizim kalbimizde olması lazımdır. En büyük sancılarımızdan biri Arakan'dır. Arakan'daki mümin kardeşlerimizi unutmamamız lazımdır. Bizim kardeşliğimiz sınırlar ötesi olan bir kardeşliktir. Arakan'da dökülen kanların bizim Yasinlerimizin kanlarıdır. Bugün Yasinlerin kanları hâlâ dökülüyor. Yasinlerin kanlarının dökülmesi bitmedi. Filistin'de, Arakan'da ve Çeçenistan'da bütün dünya memleketlerinde Yasinler parçalanıyorlar ve kanları akmaktadır."

"Buradan toplanmanız, el ele tutuşmanız ve bayramlaşmanız İslam düşmanlarını kahredecektir"

Arakan'da, Filistin'de, Çeçenistan'da ve Suriye'de bütün dünya mazlumlarının acılarını kalplerde hissedilmesi gerektiğine vurgu yapan Uçar, "O yüzden bayramlar bizlere dersler veriyor, kardeşliği öğretiyor; muhabbeti, sevgimizi artırıyor. O yüzden her geçen bayramda sevgimizin, kardeşliğimizin, saflarımızın biraz daha sıklaşmasına bakmamız; birbirimizi sevip, sevgimizi artırmamız lazım. Buradan toplanmanız, el ele tutuşmanız ve bayramlaşmanız İslam düşmanlarını kahredecektir. Bugün Filistin'deki Müslümanları sevindiren şey, burada toplanıp bayramlaşmanız, birbirinizin elini tutmanızdır." ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik - İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir