• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman halkından geleneksel bayramlaşma programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her sene bayram olduğu gibi bu bayramda da zikir halkaları oluşturarak bayramlaşan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde düzenlediği geleneksel bayramlaşma programı yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

İkindi namazını müteakip Hamidiler Camii Avlusunda düzenlenen programa halkın yoğun katılım gösterdiği gözlendi. Oluşturulan zikir halkasında bir araya gelen Peygamber Sevdalıları Platformu üye, gönüllüleri ve halk, çektikleri salâvatlar eşliğinde bayramlaştılar.

Geniş katılımlı bayramlaşma töreni, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Mustazaflar Cemiyeti, Batman Umut Kervanı, Bilge-Der, Hira-Der, Şefkat Eli Derneği, Sevgi-Der, Sağ-Çev, Rahmet Pınarı Derneği, Hizmet-Der, Enfa-Der, İlim Der, Köy-Der üye ve gönüllülerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bayramlaşma törenine geniş bir kitle katılırken, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları, İttihad'ul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve beraberindeki partililer ile STK temsilcileri ve çok sayıda kanaat önderleri ile âlimler de hazır bulundu.

Bayramlaşma programı, İttihad'ul Ulema üyesi Molla Osman Teyfur'un yaptığı dua ile son buldu.

Yapılan bayramlaşmanın ardından açıklama yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, tüm İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

Üye ve gönüllüleri ile halka güzel bir bayramlaşma programı tertiplediklerini söyleyen Aydın, "Bizler Peygamber Sevdalıları olarak her sene her bayramda olduğu gibi yine üye ve gönüllülerimizle bir araya gelip bayramlaştık. Her ne kadar bayramımızı kutladıysak da bu bayram özellikle İslam âleminin içinde bulunduğu buhrandan dolayı bayramımızı biraz buruk geçti. Tabi özellikle Arakan'daki Müslümanların durumu gerçekten içler acısı bir durumdadır. Oradaki Müslümanların katledilmesi dünya Müslümanlarında üzüntü oluşturduğu gibi özellikle bölgemizdeki Müslümanlarda da büyük bir üzüntüye sebep oldu. Bizler Kurban Bayramı'nda onlar için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Kurban bağışı, ayni yardım noktasında olsun elimizden geleni yaptık. Allah-u Teâlâ onların ve tüm Müslümanların yardımcısı olsun. Peygamber Sevdalıları olarak tüm İslam âleminin ve zor durumda olan tüm Müslümanların bayramlarını tebrik ediyoruz." dedi.

Bayramlaşma programına katılan vatandaşlar da duygularını dile getirerek, Peygamber Sevdalılarının bu tür etkinliklerinin çok güzel olduğunu ve her sene yapılması gerektiğini belirterek, hayırlı hizmetlerinden dolayı platform yetkililerine teşekkürlerini iletti. (M. Fatih Akgül - İLKHA)








































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir