• DOLAR 32.524
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.048
  • ...
Umut Kervanı Çınar`da kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde muhtaç ailelere yardımlarda bulunan Umut Kervanı Vakfı, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde daha önceden tespit ettiği, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 475 aileye kurban eti ulaştırdı.

Vakıf gönüllülerinden oluşan ekipler, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakir ailelere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi.

Vakıf gönüllülerinden oluşan ekipler ile kampanyaya gönüllü olarak destek veren gençler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ailelere kurban etlerini dağıttı.

Konu hakkında açıklama yapan Umut Kervanı Vakfı Çınar temsilcisi Vedat Aydın, "Çınar Umut Kervanı olarak her sene yaptığımız gibi bu senede Kurban Bayramın ikinci günü kurbanlarımız kestik. Vatandaşların, hayır sahiplerinin bize emanet olarak verdikleri kurbanları birinci ve ikinci derece olmak üzere Çınar'daki muhtaç, yoksul özellikle yetim ailelerine dağıttık. Bu sene de her sene yaptığımız gibi kurban sayımızda bir değişiklik oldu. Gelen kurban sayılarının fazla olması münasebeti ile biz de bu sene kurban sayılarını artırdık ve ailelere ulaştırmaya çalıştık. Elhamdülillah başardık. Bu sene Çınar içerisinde 475 aileye kurban eti ulaştırdık." dedi.

Aydın, "Yine aynı şekilde Kurban Bayramından önce de tespit etmiş olduğumuz birinci derece muhtaç aileler listesinden yaklaşık 750 kişiye giyim yardımında bulunduk. Bu yardımı bize yapan hayır sahiplerinden Allah razı olsun. İnşallah bu yardımlarımız düzenli bir şekilde bundan sonrada devam edecek." ifadelerini kullandı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir