• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
"Kurban Bayramı küfre karşı ümmetin birliğine vesile olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayramla ilgili duygu ve temennilerini dile getiren Bitlis'teki siyasi parti ile STK temsilcileri ve imamlar, bu bayramın küfre karşı ümmetin birliğine vesile olmasını dilediler.

HÜDA PAR Bitlis İl Başkanı Celal Gül, Kurban Bayramını idrak etmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ancak Arakan'da yaşananların bu mutluluğu gölgelediğini söyledi.

Gül, "Tüm İslam bölgesi ve Arakan'da akıtılan kanlar, Müslüman kanıdır. Bu kanlar, insanlıktan nasibini almamış dünya liderlerini hiç de ilgilendirmiyor. Dünya Müslüman liderleri de kınamaktan öteye hiçbir şey yapmıyorlar. Allah, Müslüman beldeleri idare eden yöneticilere feraset versin. Onları bu gaflet uykusundan uyandırsın. Ümmetin dağınıklığını fırsat bilenler, İslam toprağında Müslüman kanını akıtmaktan beis görmüyorlar. Müslümanlar bu Kurban Bayramını fırsat bilerek, aralarındaki dargınlık ve küskünlükleri bir tarafa bırakıp, yeniden birlik ve kardeşliklerini tesis etmelidirler. Bu vesileyle Kurban Bayramını ümmetin birliğine, kardeşliğine ve vahdetine vesile olması temennisiyle İslam ümmetinin Kurban Bayramını tebrik ediyorum." dedi.

"Kurban Bayramı,  küfre karşı ümmetin birliğine ve dirliğine vesile olsun"

Allah'ın bahşettiği iki bayramdan birini idrak ettiklerini hatırlatan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Üyesi Emrullah Uysal, bu bayramın yeniden küfre karşı ümmetin uyanışına ve birliğine vesile olması temennisinde bulundu.

Uysal, "Kurban Bayramı Hz. İbrahim'i anmak, anlamak, yaşamak ve yaşatmak demektir. Hz. İbrahim gibi samimi olmak, Hz. İsmail gibi teslim olmaktır. Bu münasebetle tüm İslam âleminin bayramını kutlarım. Bu bayramların İslam âlemine, tüm Müslümanlara hayırlara vesile olmasını, ümmetin birlik ve dirliğine vesile olmasını, İslam düşmanlarına karşı tek vücut olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Başta şehit aileleri, Myanmar, Arakan, Filistin, Suriye Irak başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında bulunan bütün Müslüman kardeşlerimizin, muhacir kardeşlerimizin, tutuklu kardeşlerimizin, tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ederim." diye temennide bulundu.

"Müslümanlar dünyanın her yerinde mazlumca şehit ediliyor"

Umut Kervanı Yardım Vakfı Bitlis Temsilcisi Şahabettin Subaşı ise ümmetin sessizliğinin, kâfirlerin azgınlığın hiçbir dönemde bu kadar artmadığına işaret etti.

Subaşı, "Müslümanlar dünyanın her yerinde mazlumca şehit ediliyor. Bunu bütün dünya seyrediyor. Acaba Müslümanlar nasıl yiyip içebiliyorlar? Nasıl rahat yatabiliyorlar? Kardeşleri, en aşağılık, en rezil yaratıkların elinde, en kötü işkencelerle parçalanıyor. Testere ile boyunları kesiliyor. Diri diri yakılıyor. Ümmet onları görüyor. Allah, 'Müminler birbirine karşı merhametli, kâfirlere karşı şiddetlidir.' buyuruyor. Bizler de Kur'an'ın tabiriyle, 'Ya rabbi! İçimizdeki beyinsizler yüzünden, bizleri helak etme.' diyoruz. Tüm bunlara rağmen esaret altında bulunan Arakan, Filistin, Suriye, Keşmir ve diğer beldelerdeki tüm Müslümanların; ayrıca Yusufi Medresede bulunan kardeşlerimizin, muhacirlerin, şehit ailelerin Kurban Bayramları mübarek olsun. Bu bayram tüm ümmetin vahdetine vesile olması dileğiyle, tüm ümmetin bayramını kutlarım." diye belirtti.

"Müslümanlar kurban keserek, bütün varlıklarından, canlarından,  Allah'a yaklaşmak istediklerini beyan ederler"

"Kurban; paylaşmaktır, Allah'a yakınlaşmaktır, teslimiyettir, sadakattir." diyen Apsalağa Camii İmam Hatibi Kenan Buhan, kurbanda birçok Peygamberin hatıralarının canlandığını söyledi.

Buhan, "Hz. Âdem'in oğulları Habil ile Kabil'i, Hz. İbrahim'in sadakatini ve Hz. İsmail'in teslimiyetini hatırlarız. Bu yönüyle Kurban bize şunu hatırlatır. Her şeyden, candan dahi Allah rızası için vazgeçmeyi hatırlatır. Müslümanlar kurban keserek, bütün varlıklarından, canlarından,  Allah'a yaklaşmak istediklerini beyan ederler. Bu vesileyle kurban keserler. Bu niyetle kurbanlar kesilir. Et mahiyet ile değil. Kesilen kurbanları sırf Allah'a yakınlaşmak için keseriz ve Allah'a her şeyimizle, bize verilen maldan candan rızası doğrultusunda keseceğimizi beyan ederiz. Kurbanın asıl amacı budur. İnşallah kurban kesen Müslüman kardeşlerimiz bu niyetle keserlerse, en önemlisi de keserken İslam birliğinin kurulmasına, bütün Müslümanların birliğinin kurulmasına vesile olması niyetiyle kessinler. Çünkü kâfirler, Yahudiler, Budistler, İslam ümmetinin parçalanmasını fırsat bilerek mazlumlara zulmetmektedirler. Özellikle Arakan'daki bu kanın durmasını Rabbimden niyaz ederek, bütün İslam âleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum." şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir