• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
Arakan sergisine katılan vatandaşlar birliğe vurgu yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TÜGVA'nın Diyarbakır'da Arakanla ilgili düzenlediği resim sergisine katılan vatandaşlar, Müslüman ülkelerin birleşmesi gerektiğine vurgu yaparak, İslam dünyasının yapılan vahşetleri kınamakla yetindiğini söyledi.

Budist çeteler tarafından Arakan'da Müslüman halka yönelik giriştiği katliam ve vahşetlerin sergilendiği resim sergisine katılan vatandaşlar, İslam beldelerinde işlenen vahşetlerin temel sebebinin birliğin olmayışından kaynaklandığını dile getirdi.

Katledilenlerin Müslüman olması nedeniyle herkesin sessiz kaldığını söyleyen Süleyman İzak, sahile vuran bir balinanın dahi kamuoyunda yer bulduğunu ifade etti.

İzak, "Birleşmiş Milletleri görüyoruz, AİHM'yi biliyoruz. Avrupa, Amerika, öldürülenler Müslüman olunca sesleri çıkmıyor. Maalesef onların uşakları Amerikan Avrupa uşağı İsrail uşağı Arap liderleri de onlardan kaynaklanıyor. Onlar da sesini çıkarmıyor." dedi.

Sergiye katılan Mehmet Şirin Aslan'da Müslüman ülke liderlerinin suskunluğu nedeniyle bu vahşetlerin işlendiğini dile getirdi.

Aslan, kendilerini asıl üzen Müslümanlarını suskunluğu olduğunu belirterek, "Batının suskunluğu umurumuzda değil. Ne yazık ki ülkemiz dışında gür ses çıkartan başka bir ülke göremiyorum. Bilmiyorum, artık bizim medyamı yansıtmıyor, gerçekten yok mu? Yalnızız, sadece bu toprakların insanları olarak bu dertle dertleniyoruz. Ne yazık ki Müslüman coğrafyanın büyük çoğunluğu, bil hassa liderlerin başkalarına hizmet etmesinden dolayı buna suskun kalıyor. Bu da içimizi parçalıyor." ifadelerini kullandı.

Vedat Bora ise  "Bizden olmayanların bu sorunu görmezden gelmeleri ya da buna ses olmamaları değil, Müslümanların buna sessiz kalması asıl sorundur. 1 milyar 600 milyon Müslüman yekvücut olsa, diğer toplumların bu acıyı görmelerine ve bizim tarafta yer almalarına ihtiyacımız olmayacaktır. Müslümanların yanımızda olmayışı bizi üzüyor.  Bu durum daha acı bir hal alıyor. Batı neden görmezden geliyor, ses etmiyor buna takılmamak lazım. Biz batıya bakıp hareket etmeyelim." dedi. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir