• DOLAR 32.798
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2509.436
  • ...
Umut Kervanı Cizre`de 750 aileye kurban eti ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı, onlarca üye ve gönüllüsünün gayretli çalışmalarıyla ilçede kesilen kurbanları, daha önce tespit edilen 750 fakir, dul, yetim aileye ulaştırarak yüzlerini güldürdü.

Yapılan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Umut Kervanı Vakfı Cizre yetkililerinden Yusuf Özalp, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da toplu ve organize bir şekilde kurbanlarımızı kestik. Elhamdülillah üye ve gönüllerimiz bayramın 2'nci günü sabah namazının ardından fakirlere et ulaştırabilmek için kurban kesimi için kurduğumuz alana koştular. Burada yaptığımız kesimleri poşetleyip daha önce tespit komisyonumuzun tespit ettiği listeye göre etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık." dedi.

Özalp, "Kesilen kurbanların etleri sağlıklı ortamda ambalajlanarak hazır hale getirildi. Kesim işleri devam ederken bir ekip de daha önce tespit etiğimiz yetim, fakir ve yoksul ailelere kurban etlerini dağıtmaya başladı." diye belirtti.

"Yeter ki Müslüman kardeşlerimizin yüzünü güldürüp sevinçlerine ortak olalım"

Her yıl olduğu geleneksel hale getirilen toplu kurban kesimi ve dağıtımının üye ve gönüllülerinin büyük gayret ve fedakârlıkları sonucu gerçekleştiğini ifade eden Özalp, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Üye ve gönüllülerimizin aylar öncesinden büyük fedakârlıklarla yaptığı çalışmalar elhamdülillah sonuç verdi ve bu yıl 127 küçükbaş hayvanı keserek 2,5 kilogramlık poşetler halinde 750 aileye ulaştırdık. Bizim derdimiz bayramı Müslümanlarla beraber yaşamaktır. Mesai bitimi yok bizde. Gece yarısı da olsa bizim için sıkıntı değil. Yeter ki Müslüman kardeşlerimizin yüzünü güldürüp sevinçlerine ortak olalım."

Özalp, "Rabbim bugünlerin hürmetine kesilen kurbanları gerek Arakan'da gerek Suriye'de gerek Irak'ta ve dünyanın başka ülkelerinde akıtılan Müslüman ve mazlumların kanlarına sayıp Müslüman ve mazlumların kanlarının akmasına son versin." temennilerinde bulundu.

Özalp konuşmasının sonunda kendilerine kurban bağışlayan hayırseverlere ve aylar öncesinden hazırlıklara başlayıp kurban kesimi ve dağıtımında büyük fedakârlıklar gösterip, kesim ve dağıtım başta olmak üzere, hizmet eden bütün üye gönüllülerine teşekkür ederek bayramlarını kutladı. (İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir