• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Peygamber sevdalıları Midyat`ta bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Kurban Bayramı dolayısıyla Mardin'in Midyat ilçesinde bayramlaşma programı düzenledi. Bayramlaşma programı halkın ilgisiyle gerçekleşti.

Bayramlaşmaya katılanlar, Arakanlı Müslümanlara Budist çeteler tarafından uygulanan vahşet ve soykırıma tepki gösterdiler.

HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanlığı binasında yapılan programa çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, parti üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, başta Arakan olmak üzere İslam coğrafyasında yaşanan zulüm ve akan Müslüman kanlarına dikkat çekti. Kurban ibadeti, muhaceratta ve cezaevinde bulunan Müslümanların durumundan bahsetti.

Altunkaynak, "Öncelikle Kurban bayramı dolayısıyla bir araya gelen siz değerli kardeşlerimin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu bayramın Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını, zulüm altındaki tüm Müslümanların kurtuluşuna ve uyanışına vesile olmasını yüce Allah'tan temenni ediyoruz. İslam'ın önemli şiarlarından biri olan Kurban Bayramı vesilesiyle bizleri bir araya getiren ülfet ve muhabbetimizi pekiştiren yüce Allah'a sonsuz hamd ve senalar olsun." dedi.

Kurban ibadetinin önemine değinen Altunkaynak, "Kurban demek bilinç demektir, adanmaktır. Kurban İbrahim'i bir teslimiyettir, İsmail'ce bir samimiyettir. Kurban her bir mümin için gerektiği zaman dünyada bütün imkânların rabbinin yolunda feda etmesidir." diye konuştu.

"Arakan Ashab-ı Uhdut'un çektiklerini yaşıyor"

Arakan'da yaşanan vahşetin Uhdut Ashâbının yaşadıklarıyla aynı olduğunu ifade eden Altunkaynak, "Günümüzde güncel olması hesabıyla Filistin, Irak, Suriye ve özellikle Arakan Müslümanların çekmiş olduğu sıkıntıları zulme uğradıkları şeyler gerçekten Müslümanların kanını dondurmaktadır. Bugün Arakanlı Müslümanların yaşamış olduğu Ashâb-ı Uhdut misali gözlerimizin önündedir. Ve adeta dünyanın gözü önünde bir soykırım uygulanmaktadır. Birleşmiş Milletler maalesef olaya kör ve sağır olmuş durumda ve seyrediyor. Neden mi? Çünkü bunlar tevhit bilincine sahip Müslümanlardır. Onlar Hıristiyan ya da Yahudi olsaydı dünya ayağa kalkardı. Müslümanlar olduğu için adeta ve kör ve sağır, dilsiz olma yolunu tuttu. Onun için bizlere düşen bir bilinçle gerçekten kurbanlarımızın niçin kesildiğini öğrenmek zorundayız. Aksi takdirde sadece kurban boğazlama kurban kesmek yetmeyecektir. Allah'ın yanında bunun bir anlamı olmayacaktır. Nitekim Allah-u Teala Kur'an'da mealen şöyle buyurmaktadır. 'Kurbanlarınızın ne etleri ve kanları bize ulaşmaz. Ulaşacak olan sadece takvanızdır.' Takvamızı gözde geçirmeliyiz. İhlâsımızı gözden geçirmeliyiz. Fedakârlık ve samimiyetimizi mutlaka gözden geçirmek zorunda olduğumuzu unutmayacağız. Bu vesileyle duyarlı tüm İslam ülkeleri özellikle de Türkiye bu konuda üzerine düşeni yapmalıdır. Bu insanlık dışı tutumları siyasi kurumlar mutlaka müzakere etmeli ve günün her saatinde her platformda her yerde dile getirilmesi siyasilerden beklentimizdir." şeklinde konuştu.

"Dünyanın dört bir yanında yakalanan, kaybedilen nerede oldukları bilinmeyen İslam davasının aziz erleri olan kardeşlerimiz ve ağabeylerimiz var." diyen Altunkaynak son olarak şunları kaydetti: Bunları düşünerek cezaevinde ki eşini ziyaret eden, 'Bizleri düşünme biz biliyoruz ki İslam davası için verdiğiniz mücadele haktır. Biz hiç olmasa seni görüyoruz. ve geride bıraktığın çocuklarım ve namusumu koruyacağımdan hiç endişen olmasın.' diyen bacılarımızın bayramını kutluyoruz. Yine aynı şekilde cezaevindeki oğullarını ziyaret ederken 'Allah'a çok şükür ki sizler yüz kızartıcı bir suçtan değil, İslam davası için buradasınız.' diyen ve çocuklarına haklarını helal eden anne ve babanın bayramlarını kutluyor ellerinden öpüyoruz."

Bayramlaşmaya katılanlardan Zeki Ertuğrul, hüzünlü bir bayram geçirdiklerini ama ne olursa olsun bayramlarını idrak ettiklerini dile getirerek, "İslam âleminin bayramını kutluyorum tabii ki hüzünlü bir bayram geçiriyoruz. Ümmet olarak hüzünlü bir bayram geçiriyoruz. Ama buna rağmen, ne olursa olsun bayramlarımızı kutlayacağız. Bayramın İslam âleminin kurtuluşuna vesile olmasını, birlik ve birlik beraberlik içerisinde hareket etmesine geldiğini zulüm altında inlemekte olan Çeçenistan, Afganistan, Filistin, Cezayir ve Arakan gibi İslam topraklarının bu zulümden kurtulmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum. Allah Müslümanlara zafer ihsan etsin." ifadelerini kullandı.

Bayram için memleketine geldiğini belirten Rıdvan Aksu ise şunları dile getirdi: "Burada olmaktan mutluyum. Bu bayram inşallah Arakanlı Müslümanların akan kanlarının durması için vesile olur. Yusufî abilerimizin tahliyelerine vesile olur. Tüm Müslümanların bayramı mübarek olsun."

Yapılan ikramların ardından parti binası önünde salavat ve tekbirler eşliğinde yapılan toplu bayramlaşmadan sonra program sona erdi. (Süleyman Tunç - İLKHA)
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir