• DOLAR 32.543
  • EURO 34.771
  • ALTIN 2489.615
  • ...
Yasinler Mazıdağı`nda ihtiyaç sahibi ailelere et ulaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı, Mardin'in Mazıdağı ilçesinde "Yasinler kurban dağıtmaya devam ediyor" teması kapsamında, aralarında Suriye'deki iç savaştan kaçarak ilçeye yerleşen mültecilerinde bulunduğu 120 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırdı.

Özel hazırlanan mezbahada gerçekleşen kurban kesiminin ardından eşit ağırlıkta hazırlanıp poşetlere yerleştirilen kurban etleri, PKK tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının resminin basılı olduğu önlükler giyen dernek gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Sevinçleri gözlerinden okunan ihtiyaç sahibi aileler, verilen etlerden dolayı teşekkür etti.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Abdullah Tuna, "Yasinler kurban dağıtmaya devam ediyor" temasıyla başlatılan kampanya kapsamında 120 aileye et yardımı yaptıklarını belirtti.

Yasin Börü ve arkadaşlarının misyonunu sürdürdüklerini ifade eden Tuna, "Bilindiği Üzere 2014'te 6-8 Ekim olaylarında İslam düşmanı çeteler tarafından katledilen Yasin Börü ve arkadaşları bizlere büyük bir üzüntü vermişti. Şehit edilişlerinin üzerinden 4 Kurban Bayramı geçmesine rağmen hâlâ o çetelerin vahşice işledikleri cinayetleri gözlerimizin önünde tazeliğini koruyor. Bu yüzden bizler de 3 yıldır Kurban bayramlarında 'Yasinler kurban eti dağıtmaya devam ediyor' kampanyası çerçevesinde genç üye ve gönüllerimiz ile birlikte fakir, muhtaç ve yetimlere kurban etini ulaştırmaya çalışıyoruz. Temennimiz o ki özelde Arakan, genelde İslam Coğrafyasında Müslümanlara yönelik uygulanan şiddet ve katliamların son bulmasıdır." dedi.

Hatırlanacağı üzere Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş ve Hüseyin Dakak, 7 Ekim 2014 tarihinde ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken, PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilmişti. (M. Hüseyin Temel - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir