• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
Çocuklarımıza kurbanı nasıl sevdirelim?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KÜBRA GÜNDÜZ / DOĞRUHABER

Elbette çoğumuzun çocukluk anılarında bayramlar büyük yer tutar. Kimi zaman bayram kavuşmak oluverir, kimi zaman harçlık ve kimi zaman ise heyecan. İşte öyle bir heyecan olur ki bir gece öncesinden uykularımızı kaçırır. Herkesi aynı yerde görmenin ve mutluluğun verdiği bir heyecan. Topluma karışırız ve bir kez daha sevdiğimizi, sevildiğimizi anlarız o an.  Bu anlamda baktığımıza bayramların  “cemiyet olma” ve sosyalleşmemizdeki etkisi büyüktür.

Bu nedenle bayramları en güzel şekilde yaşayıp, çocuklarımıza da en güzel şekilde yaşatmalıyız. Bunu yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli husus da kurban bayramında ortaya çıkan olumsuz manzaralarından çocuklarımızı uzak tutmamızdır. Mübarek kurban bayramı süresince çocuklarımızla birlikte, içinde bayramların yer alan hikâyeler, ilahiler, şarkılar, tekerlemeler okuyarak bayram bilincini geliştirebiliriz.

Kim bilir belki de beraber eşlik ettiğiniz o şarkılar ve ilahiler bayramın keyifli ve anlamlı geçmesine yardımcı olur. Bayramlarda ziyaret edeceğimiz bir tek akrabalarımız ve arkadaşlarımız olmasın, çocuklarımızın arkadaşları da olsun.

Bu ziyaret çocuklarımızın arkadaş ilişkilerini de kuvvetlendirecektir. Bunun yanı sıra çocuklarımızla birlikte kabristanları ziyaret edebiliriz. Bu ziyaret esnasında çocuklarımızdan gelen sorulara da hazırlıklı olmak gerekir.

Kurban kesimine 7 yaş altındaki çocukların getirilmemesine aman dikkat edilmelidir. Bu yaş grubu çocuklarımız için kurban kesiminden sonra dağıtım esnasında yardım istenebilir. Birlikte dağıtılabilir.

İbrahim Peygamber`in oğlu İsmail`i kurban ettiği kıssası anlatılırken, vurgu olan bıçağın kesmemesi değil de, İsmail Peygamber`in Allah`a teslimiyeti ve sözünü yerine getirmesine yapılması en doğru olan anlatım şekli olacaktır. Ve elbette ki çocuklarımızın 7 yaş ve üzeri olmasına dikkat edilerek anlatılmalıdır. Çocuklarımızla birlikte nice bayramlar görmek dileğiyle, bayramımız mübarek olsun…

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir