• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Gaziantep`te bayramlaşma programına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Peygamber Sevdalıları Platformu İl Koordinatörlüğü tarafından bayramlaşma merasimi düzenlendi. Merasim halk tarafından büyük ilgi gördü. Salavatlar ve tekbirler eşliğinde düzenlenen merasimde, renkli görüntüler oluştu.

Mehmet Annaç Parkı'nda düzenlenen bayramlaşma programına HÜDA PAR İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve parti teşkilatı, Umut Kervanı Gaziantep Temsilcisi Mustafa Özaslan, STK temsilcileri, Platform yetkilileri ile üye ve gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan bayramlaşma programında bir konuşma yapan Mustafa Karakurt, kurban denilince akla Hz. İbrahim'in, Hz. İsmail'in ve Hz. Hacer'in teslimiyeti, tevekkülü ve fedakârlığı ile Yasin Börü'lerin akla geldiğini söyledi.

Karakurt, "Kurban denilince acaba bizim zihnimizde nasıl görüntü canlanıyor, neyi anımsıyoruz ve aklımıza ne geliyor? Kurban denilince ilk başta Hz. İbrahim'in, Hz. İsmail'in, Hz. Hacer'in teslimiyeti, tevekkülü ve fedakârlığı akla geliyor." dedi.

Kurbanın teslimiyet olduğunu ifade eden Karakurt, "Eğer bizler çocuklarımızı Allah'a kurban, yakın olmaktan ve bu davadan alıkoyarsak; Allah'a yemin olsun ki çocuklarımız şeytana yakın olacaklardır. Onların ne bize ne etrafındaki insanlara ve ne de memleketine hiçbir faydaları olmayacaktır. Evet, kurban teslimiyettir. İsmaillerimizi tevhit mücadelesi uğruna feda etmektir." ifadelerini kullandı.

"Yasin Börü'leri unutmamamız lazım"

Kurban denilince artık Yasin Börü'lerin akla geldiğini belirten Karakurt, "Toplumun özellikle sefaletten kurtulması, saadeti için onların fakirlikten, zaruretten ve sıkıntıdan kurtulmaları için kurban günlerini kurban edenler aklımıza geliyor. Yasin Börü'leri de unutmamamız lazım. Bizim güncel İsmaillerimiz Yasin Börü'lerdir. Onların dava arkadaşları olan Yusufî kardeşlerimizdir. Kendi gençliklerini, belki hayatlarını, sırf bu toplum Kur'an ile tanışsın diye, ebedi saadetleri gitmesin diye hayatlarını zindanlarda çürüten Yusufî kardeşlerimizi unutmamamız lazım." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, programda oluşturulan bayramlaşma halkasıyla bir araya gelen peygamber sevdalıları, salavatlar eşliğinde bayramlaştıktan sonra vatandaşlara gül suyu ile çikolata ikram edildi.

Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından program yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir