• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
HÜDA PAR heyeti 26 yıldır mağduriyet yaşayan Göv ailesini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Yusufî aileleri ziyaret eden HÜDA PAR, 26 yıldır çeşitli kumpaslarla cezaevine konulan İbrahim Halil Göv'ün ailesini ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın'a, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir, Karaköprü İlçe Teşkilatından Faruk Polat'ın yer aldığı heyeti İbrahim Halil Göv'ün babası Mehmet Göv ve yakın akrabaları karşıladı.

Ziyaret boyunca, 28 Şubat darbecileri ve FETÖ tarafından mağdur edilen aileyi dinleyen Yalçın, zaman zaman duygusal anlar yaşadı. Özellikle dönemin Şanlıurfa Cezaevi müdürünün talimatıyla, yakınlarının görüşüne gelen tesettürlü ve çarşaflı kadınların, gardiyanlar tarafından örtüleri ve çarşafları zorla alınarak yırtıldığının dile getirilmesi, yaşanan mağduriyetlerin boyutunu gösterdi.

Yargıyı kullanarak insanları mağdur eden karanlık yapıların artık gün yüzüne çıktığını belirten Yalçın, mağduriyetleri halen devam etmekte olan insanlar için yeni bir sürecin başlatılması gerektiğini söyledi.

1992 yılında sırf İslami hizmetlerde bulunduğu gerekçesiyle İbrahim Halil Göv ve onun gibi birçok kişinin cezaevinde tutulduğunu belirten Yalçın, bunların maruz kaldığı zulmün sona ermesi için çabalarını yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Haksız yere bu cezaları verenlerin hem bu dünyada hem de ahirette kaybettiklerini belirten Yalçın, şöyle konuştu: "Haksız yere bu cezaları verenler kaybetmiştir. Hem de ebedi bir şekilde kaybetmişlerdir. Gerek İbrahim Halil Göv, gerekse de diğer arkadaşları olsun İslam için, Allah'ın davası için mücadele verdiler. Bu mücadeleden dolayı bazı karanlık kesimler bundan rahatsız oldu. Bu rahatsızlıklarından dolayı da hafızalardan asla silinmeyecek cezalar verdiler. Allah'ın, İbrahim Halil Göv ve diğer arkadaşlarına mükâfatlarını bol bol vereceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlar emperyalizmin zulmü altıdadır"

Her türlü ihtilafları bir kenara bırakıp ortak paydada bir araya gelindiğinde, yaşanan zulümlerin son bulacağına dikkat çeken Yalçın, "Her geçen gün zulüm çoğalıyor. Arakan, Yemen, Suriye, Irak ve dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlar, emperyalizmin zulmü altıdadır. Bu da Müslümanların arasındaki birlik ve beraberliğin olmamasından dolayıdır. Müslümanların arasına bazı ihtilafların girmesinden kaynaklıyor. Bundan dolayı Allah düşmanlarından çekiyoruz. Aklımızı başımıza alarak, kardeşçe vahdeti sağlayıp her türlü ihtilafları bir kenara bırakırsak ve ortak paydada bir araya gelirsek bu zulümleri bertaraf ederiz. Eğer bunu sağlayamazsak daha çok zulüm görürüz ve durmadan kanımız akar." şeklinde konuştu.

FETÖ tutuklamaları sonrası yaşanan yer sıkıntısından dolayı mahkûmların ailelerinden uzak yerlere sürülmesine de değinen Yalçın, bu uygulamanın yaşanan mağduriyetleri daha da büyüttüğünü ve ailelerin de bu şekilde cezalandırıldığını söyledi.

Ziyaret karşılıklı dua ve temenniler ile son buldu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir