• DOLAR 32.491
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2491.564
  • ...
HÜDA PAR heyeti kurban satıcılarını ve kesimhaneleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve Karaköprü İlçe Teşkilatından Faruk Polat, kurban kesim yerlerini ve kurban satıcılarını ziyaret etti.

Umut Kervanı'nın Eyüp Peygamber Camii yanındaki kurban kesim çadırını da ziyaret eden Lokman Yalçın, burada çalışanlarla bir araya gelip yaptıkları hayırlı çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

PKK/HDP'liler tarafından gerçekleşen 6-7 Ekim saldırılarında kurban eti dağıttığı esnada vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının hafızlardan silinmediğini, her Kurban Bayramı'na girildiğinde aynı acının yüreklerinde canlandığını söyleyen Yalçın, tarih boyunca bu olayın hafızalardan silinmeyeceğini ifade etti.

Kurban yoğunluğunun geçen seneye oranla durgun olduğunu sözlerine ekleyen Yalçın, "Bayram dolayısıyla hem kurbanlık satan esnafı hem de Umut Kervanı'nın kesimhanesini ziyaret ettik. Kurban yoğunluğunun geçen seneye göre biraz daha durgun olduğunu gördük. Kurban alıcılarıyla yaptığımız görüşmelerde kurban fiyatlarının yüksek oluşundan dolayı rağbetin düşük olduğu söylendi. Satıcılar da hayvanlara verilen yemlerin yüksek oluşundan dolayı kurban fiyatlarının yüksek olduğunu söylediler." dedi.

Kurban Bayramı'nın zulüm altındaki mazlumların kurtuluşa vesile olmasını temenni eden Yalçın, "Bölgemizde, memleketimizde Kurban Bayramı'nın huzur ve barış içerisinde idrak ediliyor olması bizleri mutlu etmiştir. Fakat diğer taraftan Arakan'da, Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de ve diğer İslam beldelerinde yaşanan vahşet ve zulümlerden dolayı Kurban Bayramı'na buruk bir kalp ve hüzünle girmiş bulunuyoruz. Rabbim bu bayramı mazlumları zulümlerden kurtuluşuna vesile kılsın. Şu ana kadar her şey güzel geçiyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Çok huzurlu bir bayram geçiyor vatandaşlarımız. Kurban ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getiriyorlar." şeklinde konuştu.

Parti olarak bayramlaşma programını da açıklayan Yalçın, tüm üyeleri ile Şanlıurfalıları bayramlaşmaya davet ederek, "HÜDA PAR Şanlıurfa İl Teşkilatı olarak Bayramın ikinci günü il binamızda saat 13.00 ile 16.00 arasında resmi bayramlaşmamız olacaktır. Tüm parti üyelerimiz ve halkımız davetlidir." dedi. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir